Novosti

Mg Mivela i Kuhari bez granica u zajedničkoj akciji: Osigurajmo besplatne ultrazvučne preglede srca za djecu

Mg Mivela, gazirana prirodna minerala voda pokrenula je humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupljanje novčanih sredstava za osiguranje ultrazvučnog pregleda srca za djecu diljem Hrvatske.

Od svakog kupljenog pakiranja Mg Mivela odvojit će se dio sredstava i u suradnji s udrugom „Renato – kuhari bez granica“ djeci slabijeg imovinskog stanja osigurati 50 preventivnih besplatnih ultrazvučnih pregleda u bolnicama privatnim poliklinikama diljem Hrvatske. Akcija traje od do 17. studenoga u svim Konzumovim poslovnicama.

Srčane mane – najčešća skupina urođenih mana

Srčane mane čine najčešću skupinu urođenih mana kod novorođene djece, a jedno od 120 novorođenčadi se rodi sa srčanom manom. Budući da u mnogim slučajevima prirodnih srčanih mana nema vidljivih simptoma, a abnormalnosti se otkrivaju tek na redovitom pregledu srca, rana dijagnoza doslovce može spasiti život. Ultrazvučni pregled srca jedna je od najvažnijih dijagnostičkih metoda, potpuno bezbolna i sigurna pretraga koja otkriva mnogo važnih informacija o građi i funkciji vitalnog organa. Svjesni važnosti brige o zdravlju srca te pravovremenosti preventivnih pregleda, Mg Mivela i udruga „Renato – kuhari bez granica“ pomoći će roditeljima da besplatno i bez čekanja odvedu djecu na UZV pregled kod vrhunskih stručnjaka u bolnice i poliklinike diljem Hrvatske.

Kako do pregleda?

Humanitarnom akcijom omogućit će se pregledi za 50 djece te se pozivaju roditelji da se jave poliklinici Aritmija (kontakt osoba Valentina 098 8220 80) koja će u suradnji sa „Renato – kuhari bez granica“ organizirati termin besplatnog pregleda za njihovo dijete.

Branko Ognjenović akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule „World Master Chef “ i osnivač udruge Renato – kuhari bez granica u povodu pokretanja humanitarne akcije izjavio je:

Cilj naše udruge je omogućiti svoj djeci UZV srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana. Jako nas veseli suradnja s Mg Mivelom jer nam osigurava mogućnost organizacije pregleda za još više djece.

Mg Mivela vjeruje da svatko može malim životnim promjenama doprinijeti zdravlju najsnažnijeg mišića u organizmu i zato kontinuirano podsjeća javnost na važnost brige o srcu, a ovom akcijom želi i pružiti podršku roditeljima u najosjetljivijim trenucima; onima kada je u pitanju zdravlje njihove djece. Pridružite se humanitarnoj akciji uz Mg Mivelu – osigurajte svom organizmu uvijek potrebnu dozu magnezija, a djeci besplatne preglede srca.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo