Novosti

Mladi hrvatski studenti farmacije proglašeni najboljima na svijetu!

Nakon što su nedavno organizirali prvi virtualni kongres farmacije u svijetu, budući hrvatski farmaceuti postigli su novi uspjeh.
Na 62. Svjetskom kongresu Međunarodne federacije studenata farmacije (The International Pharmaceutical Students’ Federation – IPSF) u Zimbabveu od 29. srpnja do 8. kolovoza 2016., Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) proglašena je najboljim udruženjem studenata farmacije na svijetu!

CPSA je dobila priznanje IPSF-a zbog svojih mnogobrojnih aktivnosti u struci, i u radu sa studentima na hrvatskoj i međunarodnoj razini, a još jedan uspjeh za mlade hrvatske magistre farmacije jest nagrada Martini Lauš koja je u Zimbabweu proglašena najboljom kontakt osobom Međunarodne federacije studenata farmacije (IPSF).

IPSF je vodeće međunarodno udruženje koje zastupa studente farmacije i nedavno diplomirane mlade farmaceute te promiče doprinos javnom zdravlju pružanjem stručnih informacija, edukacijom, umrežavanjem, poticanjem na stručni i znanstveni rad, te provođenjem niza stručnih inicijativa u okviru zdravstva i farmacije. IPSF zastupa oko 350.000 mladih i budućih farmaceuta iz više od 80 država diljem svijeta.

Glavni cilj IPSF-a je promicanje međunarodne razmjene ideja i iskustava mladih farmaceuta, davanje doprinosa razvoju znanstvenih i stručnih znanja te javnom zdravstvu globalno. Aktivnosti koje IPSF provodi su: javnozdravstvene kampanje, stručni skupovi za profesionalni stručni razvoj kompetencija, komunikacijskih i kliničkih vještina u radu s pacijentima i liječnicima, edukativne inicijative, program međunarodne razmjene studenata, usavršavanje na području liderstva i upravljanja te aktivno sudjelovanje i organizacija na svjetskim i regionalnim farmaceutskim kongresima na kojima se kreira strategija razvoja farmaceutske struke i doprinos zdravstvu u cjelini kroz partnerstvo s drugim strukama. IPSF ima službeno definiranu i kontinuranu suradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), UNESCO-om, UN-ECOSOC-om.

IPSF usko surađuje s Međunarodnom farmaceutskom federacijom (FIP) koja zastupa farmaceute globalno i kojoj pripada i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Predsjednica CPSA-e Petra Neralić izjavila je kako je ovo “neizmjeran uspjeh za Hrvatsku kao malu državu u odnosu na druge članice IPSF-a, te nagrada hrvatskoj farmaciji i budućim farmaceutima u Lijepoj našoj da budu proaktivni kreatori budućnosti hrvatskog zdravstva u partnerstvu s liječnicima, davajući doprinos javnom zdravlju, ostvarujući viziju zdravlja dostupnog svima i skrbivši za boljitak društva, lokalno i globalno!“

CPSA je jedina udruga u Republici Hrvatskoj koja zastupa studente farmacije i medicinske biokemije. Njezini članovi promiču edukaciju studenata na nacionalnoj i internacionalnoj razini u smislu informiranja i obrazovanja studenata vezano uz samu struku, zdravstvo, aktualnim temama na polju biomedicinskih znanosti te obilježavanja svjetskih dana u zdravstvu.    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo