Novosti

Mozaik knjiga predstavio novu biblioteku “Priča na dar”

Izdavačka kuća Mozaik knjiga predstavila je novu biblioteku Priča na dar. U prvo kolo biblioteke uvršteni su publici i kritici dobro poznati autori: Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran. Svaki se autor u novoj biblioteci predstavlja s kraćim romanom ili autorskim izborom priča. Vizualni identitet biblioteke potpisuje ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

Ovaj jedinstveni izdavački projekt čitateljima je jedinstvenu darovnu knjigu povezavši hit naslove domaćih autora po cijeni od 89 kuna i sofisticirani izgled knjige opremljen visoko kvalitetnim platnenim uvezom u džepnom formatu. Naslovi iz biblioteke bit će distribuirani kroz knjižarsku mrežu te suvenirnice i gift shopove.

Mozaik knjiga biblioteku je namijenila prvenstveno čitateljima i ljubiteljima knjiga. “U formatu džepne knjige ponudili smo publici njihove omiljene autore provjerene kvalitete u estetski zahtjevnom i, za naše, prilike neobično lijepom dizajnu koji može zadovoljiti svaki ukus i čini ovih pet knjiga vrlo vrijednim poklonom što i jest prava uloga knjige”, rekao je prilikom predstavljanja biblioteke Zoran Maljković, glavni urednik Mozaika knjiga.

U prvo kolo biblioteke uvršteni su publici i kritici dobro poznati autori Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran. Tu su kraći romani i autorski izbori priča. Biblioteku otvaraju novi roman Mire Gavrana Kafkin prijatelj i 9. izdanje romana Judita, slijedi Pavličićev Dobri duh Zagreba te zbirke priča Mala torba, velika sloboda Sanje Pilić i Cic i svila Julijane Matanović.

Sanja Pilić, kojoj je u biblioteci objavljena knjiga “Mala torba, velika sloboda”, rekla je da je za tu zbirku izabrala svoje nagrađivane i ponajbolje priče, od starijih i ozbiljnijih do novijih i duhovitijih, a prednost im je što se u njima pronalaze mnoge žene.

Autorski izbor priča napravila je i Julijana Matanović za knjigu “Cic i svila”, u koju je uvršteno 19 priča iz više njezinih knjiga, a najviše iz uspješnice “Zašto sam vam lagala”.

Biblioteka donosi i romane Mire Gavrana “Kafkin prijatelj” o Maxu Brodu i Franzu Kafki te ženama koje su obilježile njihove živote te knjigu “Judita”, ljubavnu priču o mladoj ženi motiviranu Biblijom, koja je u deset godina imala devet izdanja i 12 prijevoda.

Po riječima Mire Gavrana, te su dvije knjige tematski različite, no zajedničko im je što je u glavnu priču upletena i ona emotivna.

Peta knjiga u prvom kolu je Pavličićeva “Dobri duh Zagreba”, prema kojoj je nastao scenarij za film “Ritam zločina”. Riječ je o zbirci pripovjedaka iz serije knjiga kojima se Pavličić afirmirao kao pisac krimića.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo