Novosti

Možete li zamisliti život bez naočala?

Poliklinika Bilić Vision obilježava mjesec studeni posebnim popustima na lasersko skidanje dioptrije. Sada je pravo vrijeme da se zauvijek riješite dioptrije i kraj ove godine dočekate novim pogledom i životnim navikama.

Ako ste veći dio svog života proveli boreći se s pronalaženjem kontaktnih leća ili čekali da vam se naočale odmagle svaki put kada zimi uđete u toplu pekaru, privlačnost korektivne laserske kirurgije oka je očigledna. Zamislite da se budite svaki dan i vidite svijet jasnim vidom bez pomagala! Ako želite opet vidjeti čak ona najmanja slova na pregledu kod vašeg okuliste ili oftalmologa, vrijedi razmotriti lasersku operaciju oka.

Osnove laserske kirurgije oka

Korektivna laserska kirurgija preoblikuje rožnicu kako bi se postigao bolji vid. Ne brinite, iako zvuči komplicirano i opasno, nije. Rožnica je prednji prozirni dio oka kroz kojeg zrake svjetlosti putuju, prolaze kroz očnu leću i padaju na mrežnicu. Ako rožnica nije pravilno oblikovana ili ima druge pogreške, mijenja način na koji svjetlost pada na vašu mrežnicu, a zauzvrat i uzrokuje lošiju kvalitetu vašeg vida. Laserska kirurgija oka preoblikuje rožnicu tako da zraka svjetlosti pada točno na mrežnicu.

Tko je kandidat za lasersku operaciju oka?

Samo zato što nosite naočale ili kontaktne naočale ne znači da ste dobar kandidat za lasersku operaciju oka. No ne brinite, pravila ipak nisu toliko stroga i isključiva. Najvažniji kriterij je da se vaš vid više ne mijenja: trebali biste imati 18 godina ili više (idealno više od 21) i bez ikakvih promjena u dioptriji najmanje godinu dana. Morate biti općenito dobrog zdravlja i dobrog zdravlja očiju, s debelim rožnicama i greškom refrakcije koja se može ispraviti. Ljudi s kataraktom, ekstremnom kratkovidnošću ili oštećenjem rožnice nemaju koristi od laserske kirurgije pa stoga ni ne mogu biti kandidati za operaciju.

U konačnici, odgovor na to pitanje dati će vam oftalmolog koji će vam objasniti postupak, pregledati vas i objasniti očekivanja od operacije.

Osnove postupka

Ako se vi i vaš oftalmolog slažete da ste prikladni za lasersku kirurgiju, sam postupak je prilično jednostavan. Unaprijed ćete se podvrgnuti fizičkom pregledu kako biste testirali svoj vid, provjerili ima li drugih problema s očima i izmjerili rožnicu i zjenicu. Ova precizna mjerenja, uključujući detaljnu “kartu” vaše rožnice, koriste se za programiranje računala koje upravlja laserom tijekom operacije.

Nositelji naočala ne trebaju se posebno pripremati za prijeoperacijski pregled za lasersku korekciju vida, ali ako nosite neke od leća, trebate odmoriti oči prije pregleda i operacije. Bez mekih kontaktnih leća trebaju biti bez leća minimalno 3 dana prije zakazanog pregleda.

Ako nosite polutvrde ili tvrde kontaktne leće, morate biti bez leća minimalno 8 dana, kako bi dioptrija bila precizno izmjerena i pregled obavljen na najkvalitetniji mogući način. Prije same operacije nositelji mekih kontaktnih leća trebaju biti bez leća dva tjedna, a nositelji polutvrdih i tvrdih leća najmanje četiri tjedna.

Sama laserska kirurgija je ambulantni zahvat koji je općenito prilično brz. Vaš će oftalmolog pripremiti vaše oko za operaciju s kapljičnom anestezijom i držačima za kapke. U tom trenutku vi gledate u svjetlo dok vaš kirurg koristi laser za brzo preoblikovanje rožnice. Općenito, operacija traje samo nekoliko minuta.

Rizici laserske kirurgije oka

Iako je laserska operacija oka vrlo sigurna, svaki medicinski zahvat nosi rizike. No, velika većina nuspojava je srećom privremena: očekujte suhe oči i promjenu vida nakon operacije. Moguće je, međutim, da druge nuspojave kao što su nelagoda, zamagljen vid, osjetljivost na svjetlo i grebanje oka mogu potrajati neko vrijeme, međutim i ti simptomi prođu kroz nekoliko dana ili tjedana. Ono što je bitno za znati jest da su sve komplikacije rješive i da nijedna ne može dovesti do gubitka vida.

Općenito, laserska kirurgija oka je sigurna opcija za odrasle koji ne vole nositi naočale ili kontaktne leće i žele alternativu koja je bolje usklađena s njihovim životnim stilom. Ako ispunjavate osnovne kriterije i mislite da vam odgovara, iskoristite promotivni popust i započnite dan bistrim pogledom.

Poliklinika Bilić Vision osigurava vam do 40% popusta na lasersko skidanje dioptrije! Naručite se na pregled pozivom na broj 01/4678 444 ili putem online obrasca. Skinite dioptriju već od 3500 kuna po oku i iskoristite 40% popusta na pregled za lasersko skidanje dioptrije što je prvi korak prema vašem savršenom vidu te njegova cijena iznosi 450 kuna!

Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bilić Vision.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo