Novosti

Muškarci će plesom podržati žene oboljele od raka dojke i raka grlića maternice

Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“, Plesna udruga “2 STEP ZAGREB“ i Muzej suvremene umjetnosti u subotu, 25. listopada, u prostorijama MSU-a organiziraju humanitarnu javnozdravstvenu akciju “Zumbathon – Muškarci plešu za žene“.

Riječ je o plesnom i edukativnom događanju u kojemu mogu sudjelovati svi građani, ali s posebnim apelom na muškarce koji će plesom pokazati odvažnost i podržati žene oboljele od raka dojke i raka grlića maternice te ih ohrabriti u njihovoj borbi s bolešću.

S obzirom da je akcija ujedno i humanitarnog karaktera, prilikom ulaska u Muzej suvremene umjetnosti umjesto klasičnih ulaznica moći će se kupiti silikonske narukvice s porukama po cijeni od 20.00 kuna, a u cijenu je uključen i obilazak postava Muzeja. Također, građani će po cijeni od 20.00 kuna moći kupiti i ružičaste papirnate lampione koji će se od 20.00 sati puštati s krova MSU-a, u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s bolešću.

Sav ostvareni prihod bit će doniran udruzi “SVE za NJU!”, koja
okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke, njihove obitelji i
prijatelje, a koja izrazito aktivno djeluje u pogledu savjetovanja i
pružanja psihološke podrške ženama oboljelim od raka i njihovim
obiteljima

Podršku ovom događanju pružili su i nogometaši Dinama, koji su video porukama pozvali građane da dođu u MSU i pridruže im se u plesu za žene koje se bore s bolešću. Svoj su dolazak uz nogometaše Dinama potvrdile i druge osobe iz javnog života.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo