Na Facebook prijatelje se ne možemo osloniti! - Ordinacija.hr

Novosti

Na Facebook prijatelje se ne možemo osloniti!

Ako ste do sada vjerovali kako se na većinu Facebook prijatelja možete osloniti u teškim trenucima – znajte kako ste živjeli u gadnoj zabludi.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako će nam, od brojnih “virtualnih” prijatelja, pomoći tek dvije ili tri osobe. Studija je također pokazala kako prosječna odrasla osoba ima 237 Facebook prijatelja, ali samo dva ozbiljna kojima se može uistinu obratiti u kriznoj situaciji.

kIstraživanje u kojem je sudjelovalo 1,000 osoba u dobi od 18 do 35 godina je pokazalo kako dvije trećine ispitanika ima svega nekoliko zaista bliskih prijatelja. Svaki osmi ispitanik (13 posto) priznaje kako nema niti jednu osobu koju smatra dovoljno bliskom, a kojoj bi se mogao obratiti u teškoj životnoj situaciji. Studija je također pokazala kako se muškarci u većoj mjeri nemaju kome obratiti.

“Zaista je iznenađujuće i zabrinjavajuće da se u teškim situacijama povjeravamo tako malom broju prijatelja. Još je gora situacija s onima koji se nemaju kome povjeriti. Kad prolazimo kroz određeno nezahvalno razdoblje, npr. dijagnoze teške bolesti poput karcinoma, iznimno je važno otvoreno razgovarati s prijateljima i članovima obitelji kako biste dobili podršku koju trebate”, poručuje znanstvenica Jeannie Wilkinson.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo