Novosti

Na konferenciji digitalne medicine predstavit se mogu i mladi start-upovi

Foto: Shutterstock

Na 1. regionalnoj konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada” bit će izabrano 10 start-upova vezanih uz zdravstvo koji će se imati priliku predstaviti i prijaviti za korištenje Bayerova i Styrijina inkubatora.

Zadnjih godina start-up tvrtke imaju sve veću ulogu u zdravstvenom sustavu i farmaceutskoj industriji, posebno kada je riječ o njihovu spajanju s IT sferom. O novim trendovima iz područja zdravstvene tehnologije raspravljat će se i na 1. regionalnoj konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada” koju, 15. travnja u zagrebačkom Hypo centru, organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

Pozitivni primjeri

Jedan će dio konferencije biti posvećen upravo start-upovima, malim tvrtkama u nastajanju s velikim potencijalom. Cilj je pokazati da je za njihov razvoj ključna suradnja s velikim kompanijama. Tako će jedan od predavača biti Jesus del Valle, glavni voditelj Grants4Apps tima Bayerova akceleratora koji će predstaviti načine korištenja Bayerova inkubatora za razvoj start-upova, a prezentirat će se i tvrtka koja je taj program već uspješno prošla.

Primjer uspješne suradnje velikih tvrtki, poduzetnika i akademske zajednice u Hrvatskoj je start-up “uniGluko” koji će predstaviti Siniša Drobnjak iz tvrtke SD informatika te Damir Crvelin iz Hrvatskog telekoma u čijoj je suradnji projekt i nastao. Partner konferencije za područje Slovenije je pak HealthDay Slovenija koja organizira događanja vezana uz zdravstvenu tehnologiju.

Na konferenciji će se dati i prilika mladim start-upovima, pa će tako Razvojna agencija grada Zagreba u suradnji s Tehnološkim parkom Zagreb i Plavim uredom izabrati start-up tvrtku kojoj će osigurati šest mjeseci predinkubacije. U tom vremenu tvrtka će dobiti prostor za rad i priliku da razvije svoju ideju.

Prilika za predstavljanje

Na konferenciji će deset izabranih start-upova vezanih uz zdravstvo imati priliku predstaviti se te iz prve ruke saznati kako se prijaviti za korištenje Bayerova i Styrijina inkubatora. A prije samog predstavljanja, stručnjakinja za komunikaciju Ivana Conjar će predstavnicima start-upova dati savjete vezane uz prezentacijske vještine.

Kako bi dobili mogućnost predstavljanja na konferenciji start-upovi se mogu prijaviti na stranici Hit konferencije. Prijave i zahtjevi za kotizaciju otvoreni su pak putem web stranice konferencija.vecernji.hr. a sve dodatne informacije mogu se pronaći i na stranicama događanja na Twitteru i Facebooku, na mailu prijave@vecernji.net te na broju 01/6300-574. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo