Najmekše četkice za najčišće zube - Ordinacija.hr

Novosti

Najmekše četkice za najčišće zube

Za kvalitetno uklanjanje zubnih naslaga potrebno je redovito i temeljito čistiti zube i međuzubne prostore. Proizvodi koji nam u tome mogu pomoći su svakako mekane četkice za zube i tanke i fine međuzubne četkice.

Curaprox CS 5460 ultra soft je najmekša četkica za zube na našem tržištu namijenjena odraslim osobama. Glava četkice sadrži 5460 finih i tankih CUREN® vlakana, promjera 0,1 mm, koja efikasno i učinkovito čiste naslage sa svih vidljivih površina zuba, rubova desni te sulkusa (prostora između zuba i desni), pritom ne ozljeđujući desni, što je posebno važno kod problema s krvarenjem i upalom desni.

Za usporedbu, zubne četkice koje se nalaze na tržištu na svojoj glavi imaju 500 – 800, u najboljem slučaju 1.000 rijetko raspoređenih vlakana. Ipak, kod CURAPROX CS 5460 „ultra soft“ četkice za zube, na tisuće gusto raspoređenih mekih CUREN® vlakana čini veliku razliku u uklanjanju zubnih naslaga i održavanju čistoće zuba, a zbog male i kompaktne glave ta vlakna dopiru i do teško dostupnih mjesta, kao što su kutnjaci.

Međutim, iako je četkica najosnovnije sredstvo za borbu protiv bakterija i zubnih naslaga, ona čisti samo tri od pet površina zuba. Ostale površine zuba, međuzubne prostore, niti jedna četkica za zube ne može očistiti.

Upala desni, koja se manifestira krvarenjem i oteklinom, nastaje upravo u međuzubnim prostorima ako nisu adekvatno očišćeni. Te prostore možemo kvalitetno očistiti samo upotrebom međuzubne četkice.

Curaprox CPS prime međuzubne četkice odlikuje najtanja i najčvršća žičana jezgra, napravljena od posebne, patentirane CURAL® žice, koja omogućuje pristup i najužim međuzubnim prostorima, ne uzrokujući pritom ozljede. Duga i fina vlakna Curaprox međuzubnih četkica se prilikom ulaska u međuzubni prostor, poput kišobrana, skupljaju i zatim šire i na taj način najučinkovitije uklanjaju zubne naslage.

Međutim, kako nisu svi međuzubni prostori iste veličine potrebno je koristiti pravu veličinu međuzubne četkice. Veličina međuzubne četkice mora biti takva da sa vlaknima u potpunosti ispuni međuzubni prostor i očisti sve površine koje ga okružuju. O pravilnom odabiru veličine međuzubne četkice najbolje je posavjetovati se sa svojim doktorom dentalne medicine.

CURAPROX – Za zdrave zube cijelog života!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo