Novosti

Najučinkovitije rješenje za obnovu svih oštećenja kože – neoVIDERM

Talijanski proizvođač Istituto Ganassini kreirao je neoVIDERM, medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože, njenoj dubinskoj hidrataciji, smiruje opekline od sunca i upalne procese te potpomaže i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva.

neoVIDERM je dermatološki testiran i prilagođen i najosjetljivijim kožama, može se koristiti na najosjetljivijoj koži beba i djece i testiran je na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu. Proizvod je dostupan u ljekarnama.

Kako zaštititi kožu?

Sunčeva svjetlost u umjerenim količinama ima blagotvorno djelovanje na našu kožu pa tako povećava razinu vitamina D koji se tijekom zimskih mjeseci poprilično smanji u ljudskom organizmu. Unatoč činjenici da sunčeve zrake tijekom još uvijek nemaju jednak intenzitet kao u “vrhu sezone”, one su još uvijek snažne i mogu biti vrlo opasne po zdravlje kože. Upravo stoga, u razdoblju kasnog proljeća i ranog ljeta dolazi i do prvih opeklina nastalih prekomjernom izlaganju suncu, a sve zbog neznanja i nedovoljne zaštite kože.

Kako bi adekvatno zaštitili kožu, potrebno je izbjegavati boravak na suncu od 11 do 16 sati. Neizostavan dio zaštite svakako je nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama. Budući da na tržištu ima širok spektar proizvoda koji se nude kao rješenje, izrazito je važno voditi računa i koristiti proizvode za prekrivanje UVB-zraka koje su odgovorne za opekline i UVA-zraka koje ubrzavaju starenje. Danas na tržištu ima zaista puno preparata u svim oblicima (gelovi, kreme, tekuće kreme, spray) i svatko može za sebe pronaći odgovarajući tip proizvoda. Odjeća također može igrati važnu ulogu u zaštiti od sunca. Tkanine gustih vlakana, sunčane naočale i pokrivala za glavu, danas predstavljaju “neizostavne rekvizite” u obrani od štetnih sunčevih zraka.

Ako dođe do opeklina od sunca, vaša koža će postati crvena, osjetljiva na dodir i vruća, a ponekad se u ozbiljnijim situacijama mogu pojaviti i mjehuri. Takvu oštećenu kožu prvo je potrebno ohladiti i umiriti pod hladnom, tekućom vodom. Nakon što je koža djelomično ohlađena, potrebno je odabrati sredstvo koje će u najkraćem mogućem roku sanirati sve štetne posljedice – umiriti crvenilo i peckanje kože, smanjiti otečenost i upalu kože, dubinski hidratizirati i zaštititi kožu i spriječiti njeno ljuštenje, umiriti i obnoviti hidrolipidnu barijeru kože, a ono što je najvažnije, sredstvo koje će potaknuti efikasnu i brzu regeneraciju kože!

Medicinski proizvod koji pruža sve navedeno je neoVIDERM emulzija, koja djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Beta glukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u “arsenal obrane”. Stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

Zbogom oštećenjima kože

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna da koža djece sadrži čak 65% vode.

Aliginati se naširoko koriste u liječenju zacjeljivanja rana. Sadržaj natrijevog alginata i TEA alginata u neoVIDERM emulziji održava kožu vlažnom, hidratiziranu i stalne temperature. Alginati djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zacjeljivanje kože.

U slučaju lakših opeklina, neoVIDERM emulziju je potrebno nanijeti na kožu, ali bez utrljavanja. Prilikom težih opeklina ili otvorenih rana, postupak nanošenja je sljedeći: rana se prvo dezinficira i ispere, potom se nanese dovoljna količina emulzije te se na kraju područje prekrije sterilnom gazom natopljenom u fiziološku otopinu. Upravo je ovo mogućnost aplikacije na otvorene rane i teže opekline još jedna od prednosti ovog iznimno učinkovitog proizvoda.

Osim kod opeklina od sunca, medicinski proizvod neoVIDERM preporučuju dermatolozi u slučajevima dermatoloških i estetskih tretmana kože, opeklina 1. i 2. stupnja, kod bolesnika kod kojih je provođena terapija zračenjem, kemijskih i laserskih pilinga, površinskih čireva, tretmana radioterapije, iritacija, crvenila i osipa kože, dermatitisa, malih ogrebotina kao i kod suhe i ispucale kože, upala i herpesa.

Uz neoVIDERM emulziju u svakoj kućnoj ljekarni i kozmetičkoj torbici, straha od opeklina i oštećenja kože više nema!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo