Novosti

“Narodno zdravlje” – knjiga koju mora imati svaka obitelj

Od prvog objavljivanja 1928. godine do danas, knjiga “Narodno zdravlje“ čuvenog hercegovačkog travara Sadika Sadikovića nenadmašan je bestseller o iscjeljujućoj moći ljekovitog bilja.

Osobito u današnje vrijeme, kada se zdravlje – samo naizgled! – može kupiti, snažno odjekuje poznata Sadikovićeva rečenica: “Zdravlje je najveće blago na svijetu i teško onome tko ga ne zna čuvati, jer bolest dolazi na kilograme, a odlazi na grame.“

Knjiga „Narodno bilje“ najpopularnija je knjiga o ljekovitom bilju u Hrvatskoj te je ujedno uzor mnogim fitoterapeutima. U knjizi možete pronaći recepte za liječenje više od 300 bolesti popust astme, bubuljica, bradavica, bubrežnih bolesti, tegoba s mjesečnicom, bolesti crijeva, dišnih bolesti, epilepsije, gripe, groznice, raznih grčeva, raznih lijekova protiv guše, grlobolje, glavobolje, liječenja hipohondrije, išijasa, iščašenja zgloba, za jačanje nakon teških bolesti, bolesti jetre, bolesti kralježnice, krvarenja, moždanog udara (kap), gihta, kostobolje, bolova u križima, protiv kašlja, lijek protiv kamena u žuči, bubrezima i mjehuru, protiv ispadanja kose, liječenja raznih lišaja, mucanja…

Sadik Sadiković bio je izvrstan narodni liječnik, s takvim znanjem i nadarenošću da su kod njega u Ljubuški dolazili i tadašnji moderni liječnici. Njegova dostignuća su i danas temelj i inspiracija mnogim istraživačima ljekovitog bilja.

U knjizi „Narodno zdravlje“ su jednostavno i jasno date upute za liječenje ljekovitim biljem više od 300 bolesti. Pored savjeta kako se primjenjuju najstariji kućni lijekovi (mlijeko, med, ocat, ulje, luk, češnjak, kupus, ilovača), Sadiković se posebno osvrće na opis i sakupljanje stotinjak ljekovitih trava i njihovu primjenu kod različitih bolesti.

Ovu knjigu koja je zasigurno neizostavni dio svakog kućanstva potražite od 25. ožujka na svim kioscima za samo 69,90 kuna.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo