Naša koža nije stvorena za često pranje i dezinficiranje! Nova mast spas je za ruke - Ordinacija.hr

Novosti

Naša koža nije stvorena za često pranje i dezinficiranje! Nova mast spas je za ruke

Naša koža, po prirodi, nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu sa dezinfekcijskim sredstvima.

Česta pranje ruku i dezinfekcijska sredstva postala su realnost, dodatno i povećana potreba zbog virusnih oboljenja. Kako se tim postupcima skida sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj, važno je redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja, te postaje gruba, tvrda, sklona pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom. Vrlo je važna zaštita i njega kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu.

Unimast – štiti kožu prije, smiruje za vrijeme i obnavlja nakon izlaganja kože težim uvjetima. Mast s alantoinom, propolisom i pčelinjim voskom – za kućnu i profesionalnu uporabu!

Teži uvjeti podrazumijevaju utjecaj hladnoće i vjetra, često izlaganje deterdžentima, dezinficijensima te svakodnevno nošenje zaštitnih rukavica. Svi ti uvjeti prisutni su u profesionalnom i privatnom životu. Ruke je neophodno tretirati zaštitnom Unimasti prije i poslije izlaganja.

Ostali utjecaji koji nepovoljno djeluju na kožu su rad na zemlji (npr. vrtlarenje) ili rad s građevinskim materijalom, te izlaganje kože fizičkim agensima poput trenje kože ili u slučajevima zaležanosti. U tim uvjetima primjena Unimasti više nego potrebna.

Unimast dostupna je u ljekarnama i Internet trgovinama ljekarni, a moguće ju je naručiti direktno na mail: pip@pip.hr.

Ne zaboravite Unimast – za kožu cijelog tijela izloženu težim uvjetima:

· vjetru i hladnoći

· vodi, deterdžentima i dezinficijensima

· fizičkim agensima (trenje i zaležanost)

· prije i poslije korištenja jednokratnih rukavica 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo