Novosti

Nastavak akcije “Pomozimo Mariu” – prikupimo preostalih 46.000 eura za velikog borca koji boluje od multiple skleroze

Maria ne napušta vedar duh – veliki borac koji boluje od multiple skleroze nada se terapiji i rehabilitaciji

Hrvatska je još jednom pokazala da kad se ujedini moguće napraviti mnogo. Od početka akcije “Pomozimo Mariu”, oboljelom od multiple skleroze, prikupljeno je 35. 000 eura, što je gotovo polovica iznosa koji je potreban za program rehabilitacije u bolnici u Frankfurtu koji bi Mariu napokon osigurao povratak u zdraviji i aktivniji život transplantacijom matičnih stanica. Uvijek nasmiješen, hrabar i pozitivan, Mario je inspiracija borbenosti i strpljenja za mnoge oko njega. Iako je nakon drastičnog pogoršanja stanja osuđen na svakodnevicu u krevetu i u potpunosti ovisan o tuđoj brizi, on i dalje ohrabruje sve oko sebe.

“On je veliki borac, a pomisao da ide na liječenje koje bi mu olakšala boli u njemu budi veselje I nadu. Od početka akcije primjetno je živnuo te čak svakodnevno uči njemački jezik sa svojim fizijatrom, kako bi se pripremio za odlazak na liječenje. S obzirom na to da se akcija odužila oni koji ga dobro poznaju mogu vidjeti i strah da se toliko očekivano čudo možda neće dogoditi, no on se svejedno jako trudi ne pokazati to kao ni bol koju svakodnevno osjeća. Mario je istinski borac u neizmjerno teškoj situaciju on svakodnevno pokazuje najbolji dio sebe – dobrotu i vedar duh, a osmjesima širi nadu i ne da se pokleknuti duhom u teškom stanju u kojem se našao”. – o tome kako Mario provodi dane očekujući odlazak na željenu terapiju i rehabilitaciju rekla je Marieva sestra Marina.

Mario je odrastao kao zdrav i vedar dječak.  Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17. godini, a što je službeno potvrđeno tek tri godine kasnije. Liječenje je započeo u Vinogradskoj bolnici, zatim nastavio u bolnici na Rebru, gdje je pristupio testnom programu transplantacije matičnih stanica. Nakon liječenja ciklofosfamidom stanje mu se drastično pogoršalo, te je sa samo 24 godine bio osuđen na krevet. U naredne tri godine nije primo nikakvo liječenje. Sve navedeno rezultiralo je daljnjim pogoršanjem bolesti te je od navršene 28. godine do danas u potpunosti ovisan o brizi majke. Radi Mariovog lošeg općeg stanja, te njegovog slabog imuniteta naši liječnici se ustručavaju dati mu lijek Ili terapiju te se njegovo stanje dodatno pogoršava.

Nakon što je Mariova obitelj kroz naš zdravstveni sustav probala sve dostupne mogućnosti, oni nisu odustali i pomirili se s trenutnom stanjem, nego su nastavili tražiti kako da Mariu osiguraju mogućnost rehabilitacije koja bi mu uvelike olakšala svakodnevicu i život. Cilj ove pokrenute akcije “Za Maria” prikupiti ukupno 80.688 eura, što je iznos troška za program transplantacije matičnih stanica i rehabilitaciju u trajanju od 40 dana u bolnici u Frankfurtu.

“Gledati osobu koju volite, kojoj je svakim danom sve teže i bolnije, te koja kao da svakim danom tone sve dublje, potpuno svjesno, a bespomoćno, jednostavno je preteško. Mario je unatoč teškoj situaciji izvor našeg osmijeha i ohrabrenje kad mislimo da je situacija bezizlazna. On čvrsto vjeruje da će otići u Frankfurt.”- uz nadu i vjeru da će njezin brat napokon dobiti priliku za toliko potrebu terapiju rekla nam je Marieva sestra Marina.

“Odlučni da napravimo sve što je u našoj mogućnosti, pokrenuli smo ovu humanitarnu akciju prikupljanja donacija za njegovo liječenje jer je ovo naša zadnja prilika da reagiramo prije nego li bude prekasno.Uz pomoć brojnih dobrih ljudi u prvoj akciji prikupljeno je 35 000 eura, što je malo manje od polovice potrebnog iznosa. Zato nastavljamo dalje. Neka se Hrvatska ponovno ujedini, Za Maria! Nazovite 060-9002” – Marieva sestra Marina pozvala je sve ljude dobre volje da se uključe.

——————————-

Pozivni broj automata dodijeljenog za provođenje humanitarne akcije 060-9002.

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.
Broj računa: HR0224020061300018339
Za uplate iz inozemstva: SWIFT: ESBCHR22
ERSTE AND STEIERMAERKISCHE BANK D.D

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo