Novosti

Nauči kako biti FIT kroz život!

U povodu Međunarodnog dana fizikalne terapije Hrvatska komora fizioterapeuta (HKF) organizira puno zgodnih aktivnosti u subotu, 8. rujna od 11 sati na košarkaškom igralištu na SRC Jarun. Fizioterapeuti će pružati besplatne savjete i tretmane građanima, posjetitelji će moći ispitati svoju fizičku pokretljivost, sudjelovati u grupnim vježbama za prevenciju bolova kralježnice, provjeriti imaju li im djeca loše držanje i ravna stopala…

Bit će prilike i za radionicu salse, a volonteri Koalicije udruga u zdravstvu će građanima mjeriti šećer u krvi i savjetovati ih kako se nositi s viškom kilograma.

Hrvatska komora fizioterapeuta je pripremila i darove iznenađenja građanima, kao i upute za laki početak vježbanja te plakat s vježbama “Pet minuta za zdravlje vaše kralježnice na radnom mjestu“. Dođite, vježbajte, zabavite se i naučite kako biti FIT kroz život!

Zašto fizioterapeuti promoviraju pokretljivost?

Fizioterapeuti se sve češće susreću s pacijentima kojima je zbog nedostatka kretanja ili izvođenja nepravilnog pokreta, smanjena pokretljivost i ugroženo opće zdravlje. Vjeruju da potpun i funkcionalan pokret je smisao onoga što znači biti zdrav.

Hrvatska komora fizioterapeuta ovom akcijom želi upozoriti hrvatsku javnost na pokretljivost tijela kao važan čimbenik u prevenciji bolesti. Većina ljudi, osobito mladih, sve je sklonija sjedilačkom načinu života uz televizor, računalo i sl. što dovodi do pretilosti, problema sa zglobovima, dijabetesa, povećanog rizika od visokog krvnog tlaka, osteoporoze i drugih bolesti. Stoga fizioterapeuti kao stručnjaci u razvoju i održavanju ljudske sposobnosti za pokretom i funkcioniranjem mogu puno pomoći u smanjenju i prevenciji tih rizika, te poboljšati mobilnost i neovisnost kroz promoviranje zdravih stilova života i fitnesa kod svih dobnih skupina, ističe predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić.

K.H.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo