Centar za Nutricionizam u suradnji sa Centrom za edukaciju i informiranje potrošača u prostoru ZICER – Zagrebački inovacijski centar organizira besplatne radionice u okviru projekta “SRDAČNO, #HRANA” koji ima za cilj povećati svjesnost potrošača o racionalnom iskorištavaju hrane.
Laboratorij kuhanja vodi Diana Gluhak Spajić mag. nutr. uz suradnicu Marinu Jakšić mag. nutr.
Prvi laboratorij naziva “Ne bacaj, pospremi – pakiranje, spremanje i čuvanje hrane na pravilan način” već je održan, a drugi, također besplatan naziva „Hrana ne mora biti otpad“ gdje su tema meso, riba i jaja, očekuje vas već ovu srijedu 19.6. 2019., u terminu od 18 do 20.30, na adresu Paviljon 12, Zagrebački velesajam (Avenija Dubrovnik 15 / 1.kat) – prostor Zagrebačkog inovacijskog centra.
Laboratorij kuhanja uključuje
#BESPLATNO PREDAVANJE
• Pregled o uspješnom ponovnom iskorištavanju hrane i kako to pozitivno utječe na okoliš ali i na naš novčanik
• Gdje, kako, kada i na koliko dugo spremamo svježu i već kuhanu hranu
• Rizici od infekcija od neadekvatnog skladištenja hrane
#BESPLATNI LABORATORIJ KUHANJA #cookshow
• Pametnu pripremu namirnica od ostataka mesa, ribe i jaja, gdje će se takmičiti dva tima u uspješnijem iskorištavanju hrane, koja bi inače bila bačena
• Cilj je izrada nekoliko recepata koji se mogu adekvatno pospremiti i koristiti u narednih nekoliko dana i kod kuće, kad prijedlog zdravih prehrambenih navika koje su u skladu s okolišem!
Svaki sudionik na će na poklon dobiti majicu #srdačnohrana
Sudjelovanje je besplatno, jer održivi Laboratorij kuhanja dio je projekta “Srdačno,hrana”.
Prijaviti se možete putem: tiny.cc/toq67y
Ordinacija.hr