Novosti

Ne propustite turnir u umjetničkim i parovnim plesovima

Sjajan spoj plesne umjetnosti i sporta imat će te priliku vidjeti na prvom ovogodišnjem kvalifikacijskom turniru u umjetničkim i parovnim plesovima. Turnir će se održati u organizaciji Hrvatskog show dance Saveza i PK Modus od 29. – 30. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu u Kineskom paviljon 11 d.

Prvoplasirani kandidati stječu pravo odlaska na međunarodna natjecanja i upravo je zbog toga ova borba za što bolji položaj na rang listi izuzetno važna svim plesačima. Prijavljeno je blizu 600 plesača iz Dubrovnika, Splita, Osijeka, Zagreba i Velike Gorice, a samo najbolji od najboljih dobit će priliku Hrvatsku predstavljati na prestižnim natjecanjima diljem svijeta.

Hrvatski show dance Savez je nacionalni plesni Savez koji svojim djelovanjem spaja sport i umjetnost i to ga čini apsolutno jedinstvenim u odnosu na druge institucije koje se bave plesnom djelatnošću. Plesačima svih dobnih skupina (mini kadeti, kadeti, juniori  i seniori) pruža se prilika da sve napore dvoranskog treniranja, rada na koreografiji, ekspresiji pokreta i sinkronizaciji, pokažu upravo na ovakvim natjecanjima. U svojim aktivnostima na natjecanjima, natjecatelji podliježu strogim natjecateljskim propozicijama, a istovremeno pokazuju kreativnu stranu svoje aktivnosti, što je fenomenalan spoj i izazov.

Bilo da je riječ o show danceu gdje se koristi moderna plesna tehnika proizašla iz baleta, stepu ili čak suvremenoj plesnoj tehnici…sve to i puno više od toga očekuje vas upravo na prvom kvalifikacijskom turniru na Zagrebačkom Velesajmu. Na istome natjecanju plesači parovnih plesova (salse, bachate, disco foxa i argetinskog tanga) imat će priliku rangirati se za Državno prvenstvo.

Hrvatski show dance Savez ove će godine u Zagrebu predstaviti još jedno natjecanje i to početkom svibnja pod vodstvom Atomic Dance Factory-a kada će se održati kvalifikacijski turnir za ulične plesove. Velika završnica natjecateljske plesne sezone u bit će na Rabu od 18. – 22. lipnja gdje će se održati petodnevno Prvenstvo Hrvatske za najbolje plesače Hrvatske u uličnim, umjetničkim i parovnim plesovima u organizaciji PK Megablast.

Sve informacije o nadolazećim natjecanjima, postignućima i planovima pratite na Facebook stranici HSDS-a.

Foto: Tina Kadoić

ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo