Neno Belan, Petar Grašo i Massimo Savić predstavili singl "Sve za nju" - Ordinacija.hr

Novosti

Neno Belan, Petar Grašo i Massimo Savić predstavili singl “Sve za nju”

Singl “Sve za nju” Petra Graše, Nene Belana i Massima Savića te Arsena Dedića kao autora pjesme, može se od 21. listopada ekskluzivno kupiti u svim dm prodavaonicama.

Suradnja s velikanima glazbene scene nastavak je humanitarne kampanje u sklopu koje su tijekom listopada održane zabavno edukativne radionice i na taj način predstavljen rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka. Pjesmu na singl CD-u, čiji su prihodi od prodaje namijenjeni za daljnji rad Centra, uglazbio je Petar Grašo koji je ovom suradnjom spoznao prijeku potrebu za prevencijom i edukacijom o raku dojke kod žene i želi je podijeliti s ostalima:

“Svi znamo kako žena u obitelji drži, ne samo tri, već ja bih rekao i četiri kuta. Jedno od mojih najranijih sjećanja odnosi se upravo na trenutke kada je majka bila bolesna, makar se radilo o najobičnijoj prehladi – u obitelji je sve stalo i ništa nije funkcioniralo kako treba. Sada, kada sam od prekrasnih žena u Udruzi Sve za nju saznao koliko je visoka smrtnost od raka dojke i koliko su mlade žene koje obolijevaju, ne smijem ni pomisliti na to što bi se u mojoj obitelji desilo da je majka stvarno oboljela. Jer svi mi razmišljamo kako je rak nešto što se događa drugome, ne meni, ne u mojoj obitelji… ali nažalost moramo biti svjesni kako je rak dojke sveprisutan, on se događa nama, našim prijateljicama, suprugama, kćerima, mamama. Ja sam osobno presretan što sam mogao dati svoj doprinos ovoj kampanji jer smatram kako je izuzetno bitno da svaka obitelj bude svjesna mogućeg rizika – žene trebaju ići na preglede, ali ih i njihova obitelj treba poticati da brinu za sebe, jer one se brinu za nas! Isto tako drago mi je da svojim glasom mogu doprijeti i do građana, upozoriti ih kako je prevencija ključna, ali i kako trebaju pružiti podršku i svu ljubav koju imaju oboljelim ženama“, naglasio je Grašo.

     Neno Belan, Petar Grašo, Massimo Savić i
             Ines Habek iz Udruge Sve za nju


Uz singl CD, kupci će u dm-u dobiti i edukativnu brošuru u kojoj mogu pronaći činjenice o raku i prevenciji. Riječi pjesme “Sve za nju“ govore o borbi i ljubavi, a Arsen Dedić, kao autor teksta daruje ih svim oboljelim ženama i njihovim najbližima.

Na promociji CD-a, održana je i premijera TV spota za humanitarni singl “Sve za nju“ koji će građani moći gledati na svim nacionalnim TV programima. Tom prilikom, Neno Belan je otkrio što ga se najviše dojmilo tijekom snimanja pjesme i spota kod hrabrih žena iz Udruge Sve za nju:

“Ovo iskustvo veoma me se dojmilo. Žene iz Udruge Sve za nju, unatoč svojoj teškoj bolesti cijelo su vrijeme snimanja spota bile nasmijane i pune života. Iako ne znam kako se one osjećaju iznutra, osmjesi koji su cijelo vrijeme bili na njihovim licima mene su fascinirali jer vjerujem kako boriti se s rakom nije lako. Nadam se kako će i naša pjesma vratiti nekome osmjeh na lice, jer optimizam je važna komponenta na putu do ozdravljenja“, istaknuo je Belan.

Osim kupnjom CD-a u dm-u, građani također mogu poduprijeti daljnji rad Centra i Udruge Sve za nju i donacijom u obliku kupnje mobilnog telefona Samsung Pink Ribbon S7070 Diva. Svi kupci spomennutog mobitela dobit će na poklon i singl pjesmu “Sve za nju“.

Uključivši se u projekt “Sve za nju“ potrebitost osvješćivanja žena i šire javnosti o važnosti prevencije raka dojke, shvatio je i Massimo Savić. Zapanjen činjenicom kako svake godine u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2500 žena, dok istovremeno godišnje umire gotovo 900 žena objeručke je prihvatio mogućnost da vlastitim doprinosom pomogne u edukaciji javnosti, ali i da podsjeti muškarce u obitelji kako rak dojke nije bolest koja se tiče samo žena, ona neizravno utječe na obitelj, ali i na cijelu okolinu oboljele žene uključivši prijatelje, suradnike.

Službeni spot za singl Sve za nju

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo