neoVIDERM: Višenamjenska emulzija za kožu za odrasle, ali i najmlađe - Ordinacija.hr

Novosti

neoVIDERM: Višenamjenska emulzija za kožu za odrasle, ali i najmlađe

U svakom domu potrebno je imati onu univerzalnu kremu, za kojom posežemo u svakoj prilici – pri opeklini nastale peglom, kuhanjem, nakon depilacije, nakon opekline od sunca, laserskih i raznih kozmetičkih tretmana, nakon tetoviranja…

Shvaćate o čemu govorimo, zar ne? Jedan od „tih“ proizvoda je i neoVIDERM, višenamjenska emulzija za kožu.

Ona pojačava zaštitu kože tako što obnavlja hidrolipidni sloj kože odnosno tanki sloj koji je sastavljen od znoja i sebuma, kao i odljuštenih stanica rožnatog sloja, a pokriva cijelu površinu kože djelujući kao zaštitna barijera. Dubinski hidratizira, smiruje opekline i upalne procese te pospješuje i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva.

U kojim se slučajevima može koristiti?

Pri opeklinama od sunca, površinskim opeklinama 1. i 2. stupnja, čireva, zaštitit prije i nakon radioterapijskog značenja, iritaciji kože popraćena crvenilom, ispucanoj koži, ljuštenju kože, osipu, velikoj suhoću kože, malim abrazijama te nakon tetoviranja i kemijskog pilinga.

Zašto je neoVIDERM emulzija dobra za kožu?

U sebi sadrži betaglukan koji aktivira i regenerira obrambeni proces kože što znači da potiče stvaranje koštane srži, proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva vrta obrane organizma dok hijaluronska kiselina stvara zaštitni sloj, djelujući obnavljajuće za kožu i ujedno je dubinski hidratizira. Također ubrzava zacjeljivanje rana i oštećenja kože, povećava njezinu elastičnost i čvrstoću te vraća vlagu.

Alginat ima izrazito antibakterijsko djelovanje, učvršćuje kožu i bogat je oligomineralima i vitaminima B i C. Skvalena kao sastojak u neoVIDERM emulziji ima funkciju održavanja i očuvanja normalnog integriteta kože djelujući kao ublažavajuće sredstvo i krema, posebice za rožnati sloj epidermisa. 

Zašto je neoVIDERM jedinstveni proizvod?

Osim što se koristi u svakodnevnim oštećenjima na koži, preporučuje se za korištenje nakon terapije zračenjem. Naime, radioterapija ostavlja crvenilo na koži koje se javlja unutar 24 sata nakon početka radijacije, u iduća dva do tri dana izblijedi, ali se ponovno pojavi u drugom tjednu zračenja i postepeno se pojačava. Ova emulzija za kožu ublažit će simptome crvenila i oštećenja kože upravo zbog sastojaka koji se nalaze u proizvodu.

Isto tako može se koristiti na amputiranoj nozi ili ruci jer se koža svakodnevnim nošenjem proteze oštećuje i slabi, a neoVIDERM je formuliran baš kako bi ojačao barijeru kože, ubrzao regeneraciju, dubinski hidratizirao, zaštitito kožu i ubrzao zacjeljivanje nastalih oštećenja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo