Novosti

Nestlé predstavio nove recepture žitarica za doručak!

Na prigodnom doručku za novinare Nestlé je predstavio nove recepture svojih poznatih žitarica za doručak u kojima je smanjen udio šećera do čak 30% te je smanjen udio soli, a povećan udio cjelovitog zrna i kalcija u odnosu na ranije recepture.

Navedena renovacija uključuje Nesquik, Chocapic, Cookie Crisp i Honey Cheerios te još 15 ostalih Nestlé žitarica za doručak. Nove recepture dio su kampanje Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra koja će putem pakiranja proizvoda, informacija na prodajnim mjestima, stručnim skupom te angažmanom specijalista pedijatra i nutricionistice kroz medijske nastupe nastojati podići svijest roditelja o doručku kao najvažnijem obroku u danu te važnosti pravilne i uravnotežene prehrane za njihovu djecu. Sve navedeno dio je globalne usmjerenosti kategorije Nestlé žitarica ka poboljšanju nutritivnih vrijednosti svojih proizvoda, kao dio trajnih napora da se ukusan i hranjiv doručak učini poželjnim odabirom dostupnim svakome.

undefineddoc. M. Jovančević, L. Jolly-Zarrouk,
B. Gregorić Vejzović i Ansgar Bornemann

“Nestlé je u kategoriji žitarica za doručak već dugi niz godina predan stalnom unapređenju recepture svojih proizvoda kako bi potrošačima diljem svijeta osigurao hranjiv i uravnotežen doručak za odličan početak dana. Tako smo se obvezali da će do kraja 2015. godine sve Nestlé žitarice za djecu i mlade sadržavati 9g ili manje šećera te 135mg ili manje soli po porciji te da će sadržavati više žitarica sa cjelovitim zrnom od bilo kojeg drugog sastojka. Osim toga, naše žitarice za doručak s novom recepturom su dobar izvor kalcija po porciji, čak i prije dodavanja mlijeka“ – izjavila je Laure Jolly-Zarrouk, nutricionistica i voditeljica regulatornih poslova Nestlé žitarica za regiju Jugozapadna Europa.

Koliko su točno doručak te uravnotežena prehrana bogata kalcijem i cjelovitim zrnom važni za pravilan rast i razvoj djece u svom je izlaganju naglasio doc. dr. sc. Milivoj Jovančević, specijalist pedijatar.

undefinedM. Valentić, B. Gregorić Vejzović i A. Stupar Jurkin

“Uravnotežena i prilagođena prehrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima svakako je temelj zdravlja te osnova pravilnog rasta i razvoja djece. Nažalost, u današnje vrijeme zaposleni roditelji sve manje vremena posvećuju prehrani svoje djece, što dovodi do zabrinjavajućeg porasta broja djece s prekomjernom tjelesnom težinom. Kako bi taj negativni trend zaustavili potrebno je u njihovu prehranu uvesti više voća i povrća koji su izvor vitamina te žitarice sa cjelovitim zrnom, koje su dobar izvor određenih mikronutrijenata“ – izjavio je ovom prilikom doc. dr. sc. Jovančević te je pozvao sve roditelje da više pažnje posvećuju pravilnoj i uravnoteženoj prehrani svoje djece.

Savjete doc. Jovančevića već dugi niz godina slijedi i naša poznata glumica i majka Bojana Gregorić Vejzović koja je podržala kampanju Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra te je objasnila zašto ona voli Nestlé žitarice: “Oduvijek sam vjerovala da sve počinje s dobrim doručkom pa zato dosta pažnje posvećujem tome da svojoj djeci osiguram ukusan i hranjiv doručak svakog jutra, a Nestlé žitarice mi uvelike pomažu u tome. Moja djeca ih jednostavno obožavaju, a obožavam ih i ja jer mi omogućavaju da im u vrlo kratkom vremenu osiguram doručak kojem vjerujem i koji će im dati dovoljno energije za cijeli dan“, zaključila je.

Nestlé žitarice za doručak s novom recepturom od danas su dostupne na policama svih većih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo