Novosti

NEW IRON – za sve koji imaju nedostatak željeza zbog različitih uzroka

NEW IRON kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodatkom vitamina, predstavlja izabranu kombinaciju za trudnice, sportaše i sve koji imaju nedostatak željeza zbog različitih uzroka (nagli rast, mladost, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

Istraživanja pokazuju da se željezo iz anorganskih soli apsorbira samo 2-14%. Zbog ionske veze željeza u tim spojevima može doći do manje apsorpcije drugih minerala (kalcij) i vitamina (vitamin C i vitamin E). U usporedbi s ostalim oblicima željeza, željezov aminokiselinski kelat u proizvodu new iron osigurava nesmetanu apsorpciju drugih minerala.

Kelat aminokiseline glicin ima (u usporedbi sa željezovim sulfatom) 70-75% bolju apsorpciju željeza i 4 puta veću bioraspoloživost, što omogućava veću koncentraciju željeza u organizmu. Također, kelat aminokiseline glicin u preporučenoj dozi nema nuspojava kao što su probavne smetnje, zatvor i mučnina.

NEW IRON® SADRŽI

ŽELJEZO
Željezo je esencijalni mineral prisutan u svim tjelesnim stanicama i utječe na normalno stvaranje crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Doprinosi normalnom prijenosu kisika u tijelu te smanjenju umora i iscrpljenosti. Najviše željeza, gotovo dvije trećine, nalazi se u hemoglobinu, koji opskrbljuje tijelo kisikom. Ostatak se nalazi u miglobinu (protein koji opskrbljuje mišićno tkivo kisikom), feritinu (protein koji je odgovoran za pravilno korištenje željeza u tijelu), te u nizu važnih enzima, koji, između ostalog, sudjeluju u stvaranju kolagena. 

VITAMIN C
Dodatno povećava apsorpciju željeza i omogućava normalan rad imunološkog sustava za vrijeme i nakon ekstremnih fizičkih napora i doprinosi normalnom metabolizmu energije.Pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti.

VITAMIN B12
Pridonosi stvaranju crvenih krvnih stanica, staničnoj diobi, metabolizmu prijenosa energije i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

FOLNA KISELINA
Utječe na normalno stvaranje krvi, na normalni metabolizam homocisteina i na normalan rast fetusa u trudnoći.Pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti.

ZNAKOVI NEDOSTATKA ŽELJEZA

 • kronični umor i slabost
 • glavobolje, vrtoglavice
 • razdražljivost, nemir slaba i narušena koncentracija
 • spori kognitivni i socijalni razvoj u djetinjstvu
 • teškoće u održavanju tjelesne temperature (osjećaj hladnoće)
 • oslabljen imunološki sustav i povećana osjetljivost na infekcije
 • natečen jezik, pukotine u uglu usta
 • dugoročni nedostatak željeza dovodi do anemije (simptomi uključuju bljedoću, umor i mučninu)

TKO JE OSJETLJIV NA POMANKANJE ŽELJEZA

 • djeca kod naglog rasta
 • trudnice (koje imaju povećanu potrebu za željezom zbog rasta fetusa i zbog povećanog volumena krvi)
 • ženama za vrijeme menstruacije
 • vegetarijanci i vegani (bioraspoloživost iz biljnih izvora znatno je manja nego kod životinjskih izvora )
 • sportaši
 • redovni davatelji krvi
 • pacijenti koji boluju od bolesti koje negativno utječu na apsorpciju željeza u crijevima(celijakija, infekcije i sl) ili kronična krvarenja.

PREPORUČENA DOZA I UPUTE ZA UPOTREBU

1 kapsula dnevno s vodom ili sokom. Pogodno za djecu u dobi od 14 godina.

PREDNOSTI NEW IRON®

1. sadrži željezov aminokiselinski kelat, za kojeg je karakteristično :

Manje i stabilne molekule bez ionskog naboja: ova struktura je otporna na hidrolizu zbog kiseline u želucu i raspadanja djelovanjem crijevnih enzima. Dakle, velika većina molekula željezovog aminokiselinskog kelata ostaje na raspolaganju za apsorpciju.

Visoka bioraspoloživost (laka apsorpcija): 70-75 % bolja apsorpcija i 4 puta veća bioraspoloživost u usporedbi sa željezovim sulfatom.

Nesmetana apsorpcija drugih vitamina i minerala.

Sigurnost: kontrolirana apsorpcija osigurava dovoljnu iskoristivost željeza, koje nedostaje u organizmu.

Mnogi sudionici u studiji primjetili su značajno manje probavnih smetnji nakon korištenja željezovog aminokiselinskog kelata za razliku od željezovog sulfata.Potonjeg obično povezuju s takvim nuspojavama.

Ovojnica kapsule se sastoji od hidroksipropilmetilceluloze (HPMC) što ih činiprikladnim za vegetarijance i vegane.

2. Sadrži folnu kiselinu i vitamin B12. Anemija ili slabokrvnost je posljedica pomanjkanja željeza, vitamina B12 i folne kiseline, stoga je važno uzimati sve troje.

3. Vitamin C dodatno poboljšava apsorpciju željeza, zato je važno uzimati kombinaciju oba.

www.nemecpharmacia.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo