Nexus FGS i PharmaS ponudili rješenje za Imunološki zavod - Ordinacija.hr

Novosti

Nexus FGS i PharmaS ponudili rješenje za Imunološki zavod

Hrvatski fond rizičnog kapitala Nexus FGS i domaća farmaceutska kompanija PharmaS predstavili su nadležnim ministarstvima zajednički prijedlog investicije, koja bi omogućila nastavak proizvodnje u dva od ukupno tri područja dosadašnjeg poslovanja Imunološkog zavoda: prerade krvne plazme i proizvodnje virusnih cjepiva.

“Pripremili smo rješenje koje osigurava opstanak strateški važne proizvodnje krvnih derivata i virusnih cjepiva u Hrvatskoj, uz zapošljavanje većine radnika Imunološkog zavoda i zadržavanje suvlasništva Republike Hrvatske. U suradnji s domaćom farmaceutskom tvrtkom PharmaS spremni smo investirati 30 milijuna eura u obrtna sredstva i modernu opremu, a u cijelom procesu iznimno je bitna brzina donošenja odluka od strane države kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja“, izjavio je Marko Lesić, direktor Nexus Private Equity Partnera.

Ovim prijedlogom proizvodnja bi ostala u Hrvatskoj kao i u djelomičnom vlasništvu države s obzirom da je 50-postotni ulagatelj u fond Nexus FGS upravo HBOR. Ubuduće bi se proizvodnja odvijala u PharmaSovim modernim pogonima u Popovači, čime bi se u konačnici zaposlilo između 150 i 180 radnika Imunološkog zavoda.

U svojoj ponudi Nexus FGS i PharmaS su izrazili želju za hitnim početkom procesa dubinskog snimanja Imunološkog zavoda, nakon kojeg bi u vrlo kratkom roku donijeli odluku o pokretanju investicije i u skladu s njom dali obvezujuću ponudu za preuzimanje poslovanja prerade plazme i proizvodnje virusnih cjepiva.

Nexus FGS i PharmaS ponudili rješenje za Imunološki zavod:

  • opstanak i razvoj strateški važne proizvodnje krvnih derivata i virusnih cjepiva u Hrvatskoj
  • zapošljavanje većine radnika Imunološkog zavoda
  • očuvanje samodostatnosti Hrvatske u segmentu krvne plazme
  • zadržavanje suvlasništva Republike Hrvatske

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo