Noć muzeja 2011.: Sovica te čeka! - Ordinacija.hr

Novosti

Noć muzeja 2011.: Sovica te čeka!

Imamo prijedlog za idealni izlazak – posjetite Noć muzeja 2011 u petak od 18 sati do jedan iza ponoći! Ulaz je besplatan!

ZET će i ove godine osigurati besplatni prijevoz mini busevima i
tramvajima na liniji Noći muzeja.

Očekuje se da će atraktivne izložbe i popratna događanja – predavanja, performansi, recitali i koncerti – i ove godine pobuditi iznimnu pozornost publike. U 60 gradova u ovogodišnju manifestaciju uključeno je više od 150 muzeja, galerija te ustanova u kulturi (umjetničke zbirke, arhivi, memorijalni centri, umjetničke udruge, učilišta i pedagoške ustanove, čitaonice, knjižnice, centri za kulturu i turističke zajednice) i sve će biti obilježene banerima s već prepoznatljivim logom Noći muzeja – sovicom.

Prijavljeno je više od 70 različitih programa, pa možete pogledati izložbu o vremenu u kojem Zagreb još nije bio provincija, zaviriti u tajanstvene špilje, doznati o prošlosti Dubrovnika, a možete pogledati i izložbu djela poznatih glazbenika među kojima su Arsen Dedić, Zvonko Špišić, Ivan Ivoš Ići, Davor Gobac, Žan Jakopač, Boris Leiner… a neki od njih će čak i zapjevati.

Ovogodišnji fokus interesa bit će otočki muzeji, mjesta kulture koja su izuzetno aktivna preko ljeta dok su zimi znatno manje posjećena jer nema turista.

Profesor Baltazar u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju dočekat će goste i voditi ih kroz nekoliko popularnih izložbi (Letači velikog neba, Carstvo minerala i dr.), Moderna galerija nudi retrospektivu Vaslija Jordana i antologiju Ljube Babića, muzej Mimara najavljuje otvorenje izložbe fotografija krajobraza Toskane, a Muzej prekinutih veza nudi izloške koji govore o prekinutim, ali nezaboravljenim ljubavnim pričama sa svih strana svijeta. Muzej za umjetnost i obrt, uz čaj i kuhano vino, otvara vrata izložbe Art deco i umjetnost između dva rata.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja od 2005. godine i očekuje se novi rekordni broj posjetitelja (prošle godine je evidentirano 278.170 posjetitelja).

Noć muzeja je akcija započeta 2005. godine kao gradski projekt sa šest zagrebačkih muzeja, a 2006. postaje nacionalni kulturni događaj, koji su inicirali Sekcija kulturnog turizma, Hrvatsko muzejsko društvo, a u suradnji sa Zajednicom kulturnog turizma HGK i svim zainteresiranim muzejima.

Program Noći muzeja 2011. godine možete preuzeti OVDJE.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo