Novosti

Noć šišmiša 2012.

Zoološki vrt grada Zagreba priprema pravi spektakl kao veliko finale Međunarodne godine šišmiša koja se lagano približava svome kraju.

Od 18 pa sve do 22 sata moći ćete sudjelovati u šišmišastičnim radionicama, igrama i edukativnim sadržajima. Dobru zabavu za one najmlađe osigurat će mađioničar Vladimir Štimac, a za odrasle je najavljen koncert Martine Vrbos.

Ove godine noć posvećena šišmišima prelazi granice Europe i obilježava se diljem svijeta. Šišmiši su jedna od najugroženijih skupina sisavaca, a ovakvim manifestacijama nastoji se uputiti što veći broj ljudi na važnost njihove zaštite. U našem Zoo vrtu ovo se događanje uspješno održava već sedmu godinu za redom. Oni koji su nas posjetili prethodnih godina znaju da je dobra zabava zagarantirana.

Što odjenuti? U Zoo vrtu imat ćete priliku izraditi vlastite odjevne kreacije inspirirane šišmišima, a posebna komisija odabrat će one najbolje i nagraditi njihovu kreativnost.

S najboljim šišmiš-čarolijama upoznat će vas legendarna Vještica iz traperske kolibe. Uz njenu pomoć imat ćete priliku izraditi zanimljive ogrlice koje ćete moći ponijeti svojim kućama. Osim toga, imat ćete priliku zaigrati Maksimirski metloboj, posjetiti Šišmiš-restoran u Edukacijskom centru i pitati sve, ali baš sve što vas zanima o šišmišima stručnjake iz brojnih udruga i organizacija koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.

Za sve šišmišoljupce i one koji će to tek postati ovo je izvanredna prilika da pokažu svoje znanje i kreativnost, nauče nešto novo te se dobro provedu u nesvakidašnjem večernjem ambijentu Zoo vrta.

B. M.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo