Novosti

Nova Spikaonica za zdrave obroke u svim hrvatskim školama

U sklopu projekta Zdravi odmor kojeg Podravka organizira zajedno s portalom Ordinacija.hr i Večernjim listom, o potrebi uvođenja zdravih obroka u škole raspravlja se u Spikaonici.

Dinamična je to učenička debata koja se organizira u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom (HDD). Spikaonica je započela ove školske godine. Prva je nedavno održana u Zagrebu, druga u Koprivnici, a treća slijedi 11. prosinca 2015. u I. Osnovnoj školi Varaždin.

Kako zdravi obroci pridonose zdravom odrastanju i samopouzdanju? Kako pizza, hamburger i sladoled, prema receptima nutricionista, mogu biti i zabavni i zdravi? Kako pripremati i servirati namirnice poput heljde, prosa i blitve da djeci budu ukusne i privlačne…

To su neka od pitanja na koja odgovore nudi projekt Zdravi odmor čiji je ambasador pjevač i kuhar Luka Nižetić.

“U školi se uči gradivo, ali i životne navike među kojima bi svakako trebala biti zdrava prehrana. Ohrabrujemo djecu da usvoje takve navike i izvan škole te educiraju roditelje i potaknu ih na pozitivne promjene”, kaže Luka Nižetić koji na svakoj Spikaonici održava kulinarski show, pa će tako i učenici I. Osnovne škole Varaždin moći kušati specijalitete koje Luka priprema u suradnji s Podravkom.

Podravkini stručnjaci osmislili su program zdravih obroka koji je uveden u sve koprivničke škole, a cilj je obuhvatiti cijelu Hrvatsku. U sklopu projekta Zdravi odmor škole dobivaju zdrave jelovnike za cijeli mjesec. O prehrani djeca mogu učiti i na internetskoj stranici www.zdraviodmor.hr na kojoj Luka Nižetić u kratkim filmovima predstavlja namirnicu mjeseca i kuha prigodni recept.

Ordinacija.hr

Foto: Pixsell   

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo