Novi fenomenalan SF triler na policama hrvatskih knjižara! - Ordinacija.hr

Novosti

Novi fenomenalan SF triler na policama hrvatskih knjižara!

Roman Djevojka sa svim darovima uglednog britanskog autora proze i stripova M. R. Careyja novi je SF triler originalne radnje i adrenalinskog tempa prema kojem je snimljen film sa Gemmom Arterton i Glennom Closeom u glavnim ulogama.

Priča prati skupinu djece u posebnoj školi koje u učionice prate skupine vojnika, i gdje ih tretiraju poput divljih životinja. Povremeno, odabranu djecu odvode u laboratorij gdje ih secira okrutna znanstvenica Caroline Caldwell. Najpametnija među djecom je Melanie, čija je mašta fiksirana na mitove iz knjiga i čiji um stalno bježi u romantičnim smjerovima. I dok je njezina najdraža učiteljica gospođica Justineau pokušava spasiti od toga da bude sljedeća na popisu za seciranje u laboratoriju, Dr. Caldwell Melanie će otkriti tajnu o svijetu izvan svoje male škole koja će zauvijek ugroziti njezine romantične predodžbe i snove. 

Autor M. R. Carey u ovom romanu fantastično gradi misterij oko Melanie i razloga zašto je istovremeno tretirana kao zlobno i opasno stvorenje, ali i kao obično darovito dijete.

Melanie je posebna djevojčica. Dr.Caldwell je naziva »naša mala genijalka«. Svakog jutra Melanie čeka u svojoj ćeliji da dođu po nju i odvedu je u razred. Kad uđu u ćeliju, Narednik drži u nju uperenu pušku, dok ju dvojica vojnika vežu za njezina kolica. Melanie misli da ju oni ne vole. Ona se šali da ih neće ugristi, ali oni se ne smiju.

Melanie voli učiti, zbrajati i slušati o svijetu izvan njihove učionice i dječjih ćelija. Najviše voli kad im njezina najdraža učiteljica, gospođica Justineau čita iz velike knjige grčke mitologije i kad im priča o svijetu prije Raspada i prije nego su se pojavili proždrljivci…

M. R. Carey ugledni je britanski autor proze i stripova. Radio je stripove za izdavačke kuće DC i Marvel, uključujući X-men i Fantastična četvorka, a napisao je i nekoliko romana i holivudski scenarij. Prema romanu Djevojka sa svim darovima snimljen je i film sa Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama.

Roman Djevojka sa svim darovima u prijevodu Predraga Mavara objavila je nakladnička kuća Znanje, a knjiga je dostupna u knjižarama po cijeni od 89 kn.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo