Novosti

Novi lijek za učinkovito odčepljenje nosa za djecu i odrasle

Meralys HA novi je proizvod domaće farmaceutske tvrtke JGL d.d. iz Rijeke, poznate po inovativnim pripravcima za zdravlje i njegu nosa.

Meralys HA ima jedinstven “3u1” koncept. Osim standardne formulacije – ksilometazolinklorida koji je zaslužan za smanjenje otoka nosne sluznice i odčepljenje nosa te morske vode koja razrjeđuje sluz – dodatno je obogaćen hijaluronskom kiselinom kao prirodnim ovlaživačem s dugotrajnim učinkom. Ona štiti i vlaži sluznicu nosa te omogućuje njezinu bolju regeneraciju u vrijeme učestalih zimskih prehlada.

Upravo zbog sinergije ovih triju komponenti, Meralys HA učinkovito oslobađa dišne puteve i smanjuje otok sluznice nosa i susjednih dijelova ždrijela te olakšava disanje.

Dodatak morske vode dodatno smanjuje suhoću sluznice, razrjeđuje sluz i potiče prirodne mehanizme čišćenja. Meralys HA vlaži i štiti sluznicu nosa, omogućuje njezinu regeneraciju te povećava njenu elastičnost i čvrstoću.

Dostupan je u dvije jačine – Meralys HA 0,5 mg/ml sprej za nos za djecu od 2 do 12 godina i Meralys HA 1 mg/ml sprej za nos za djecu stariju od 12 godina i odrasle.

Meralys HA djeluje brzo i dugotrajno, a njegova pumpica omogućuje ugodnu i praktičnu primjenu te, što je najvažnije, sprečava prodiranje infektivnog materijala u bočicu. Zbog toga što ne sadrži konzervanse, posebno je pogodan za nježnu i osjetljivu sluznicu djece i odraslih.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock, JGL d.d.   

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo