Novosti

Novi lijekovi na popisu HZZO-a

Prema odluci Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na listu lijekova HZZO-a uvršteno je 18 novih lijekova i dijetetskih preparata.

Na osnovnu listu lijekova uvršteni su lijekovi za liječenje infekcije, karcinoma pluća i karcinoma dojke, šećerne bolesti, arterijske hipertenzije, lijek za dijetalnu prehranu bolesnika na umjetnoj ventilaciji te dijetetski preparati za liječenje oboljelih od fenilketonurije.

Dopunska lista lijekova također sadrži nadopunu: uvršteni su lijekovi za liječenje glaukoma i kombinacija spolnih hormona, a na popis posebno skupih lijekova generički lijek za liječenje hemofilije, čime su smanjeni troškovi terapije, stoji u priopćenju HZZO-a.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku i o financiranju hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone te dodijelilo sredstva ustanovama za hitnu medicinsku pomoć i domovima zdravlja za dodatne timove na punktovima na autocestama i državnim cestama, a osigurana su i sredstva za organizaciju zračnog prijevoza pacijenata.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo