Novosti

Novo Nordisk donacijom pomogao saniranje štete pedijatrijskog odjela KBC Osijek

Foto: Shutterstock

Donacijom ukupne vrijednosti 170.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Osijek, Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. pomogao je pri sanaciji štete na pedijatrijskom odjelu prouzrokovane olujnim nevremenom 27. lipnja 2016. te u opremanju dnevne bolnice za dijabetes i endokrinologiju.

„Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. i do sada je svojim donacijama pomagao unaprjeđivati uvijete rada u bolnicama diljem Hrvatske, a nastaviti će tako i ubuduće. Dio je to našeg lokalnog djelovanja u kojem se reflektira globalna inicijativa Novo Nordiska pod nazivom „Mijenjamo dijabetes“ posvećene poboljšanju životnih uvjeta 415 milijuna ljudi diljem svijeta koji žive s dijabetesom od kojih preko 400 tisuća živi u Hrvatskoj. Mijenjamo dijabetes nije samo slogan nego naše obećanje i obveza.“, ističe predsjednik uprave Novo Nordisk Hrvatska d.o.o., Vedran Boljat, dr.med.

Opremanjem dnevne bolnice za dijabetes i endokrinologiju i zavoda za endokrinologiju i bolesti metabolizma KBC Osijek, stvoreni su vrlo kvalitetni uvjeti za svakodnevno provođenje kvalitetne edukacije brojnih pacijenata koji boluju od šećerne bolesti o prehrani, samokontroli, tjelovježbi i liječenju s ciljem postizanja boljih ishoda liječenja, bolje kvalitete života i smanjenja broja komplikacija šećerne bolesti.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo