Obilježen Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti - Ordinacija.hr

Novosti

Obilježen Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Djeca s onkološkog odjela Klaićeve bolnice uz sportaše i glazbenike obilježili Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

k     Marko Kopljar i Manuel Štrlek s djecom

U zagrebačkom KBC Sestre milosrdnice – Klinika za dječje bolesti
obilježen je 15. veljače – Međunarodni dan djece oboljele od malignih
bolesti u organizaciji Udruge roditelja Ljubav na djelu.

“Naša udruga nastoji poboljšati uvjete za naše mališane s onkologije i njihove roditelje kako bi im dolazak i boravak u bolnici bio što ugodniji”, izjavila je predsjednica Udruge Ljiljana Vuletić i dodala:

“Na raspolaganju smo roditeljima i djeci za sva pitanja i pomoć, a današnji je dan glasnik kada osvješćujemo probleme i borimo se za njihovo rješavanje. Uvjeti u bolnici su loši, a jedan od naših glavnih ciljeva u ovoj godini jest afirmacija nadležnih institucija za izgradnju novog Onkološkog odjela.“

U obilježavanju Međunarodnog dana djece oboljelih od malignih bolesti sudjelovali su i liječnici iz Klinike koji su prezentirali statističke podatke u kojima je vidljivo kako se posljednjih godina bilježe pomaci u liječenju, i kako su bolesti uz napredak medicine sve više izlječive.

k            Luka Nižetić s malim pacijentom

Male heroje posebno su obradovali sportaši – hrvatski rukometni reprezentativci Manuel Štrlek i Marko Kopljar, košarkaš Cibone Hrvoje Kovačević, sportski direktor Cedevite Matej Mamić koji su djecu darivali prigodnim darovima. U glazbenom dijelu programa s mališanima su nastupili glazbenici Jelena Radan i Luka Nižetić koji su otpjevali pjesmu “I to sam ja” za koju je Udruga u suradnji s glazbenicima snimila i video spot koji će uskoro biti objavljen javnosti.

“Danas smo upoznali divne prijatelje mališane s onkologije. Divimo se njihovoj hrabrosti i želji za životom. Imaju našu podršku u svojoj borbi, a mi ćemo njihovu snagu i inspiraciju dati na sportskom terenu. Ovakva nas druženja čine boljim ljudima i apeliram na sve da se pomogne tim divnim borcima”, izjavio je rukometaš Zagreb CO Manuel Štrlek.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo