Novosti

Obilježen Svjetski dan poduzetnica

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug svečano je 28. svibnja u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore obilježila Svjetski dan poduzetnica te je tom prigodom Udruga Krug dodijelila nagrade u tri kategorije – za najbolju poduzetnicu, menadžericu i poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu u 2013. godini.

Za najbolju menadžericu u 2013. godini priznanje je dodijeljeno Gordani Deranja, predsjednici Uprave Tehnomont brodogradilište Pula d.o.o., dok je za najbolju poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu nagrađena Maša Smokrović, vlasnica i voditeljica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući “Helena Smokrović”. Za najbolju poduzetnicu u 2013. godini priznanje je dobila Jasna Nemčević, vlasnica tvrtke Jan Spider d.o.o. iz Pitomače.

Predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Sofija Šmitran naglasila je kako Udruga sljedeće godine obilježava 20 godina postojanja i uspješnog rada te sa 240 članica i 12 ogranaka radi, među ostalom, na edukaciji i umrežavanju poduzetnica te javnost upoznaje s problemima koje imaju žene poduzetnice. U posljednjih se deset godina položaj žena u društvu poboljšao, no još uvijek nije dovoljno prepoznat potencijal žena u hrvatskome društvu, kazala je Šmitran napomenuvši kako Udruga uspješno djeluje i u međunarodnim organizacijama, a ove je godine održan i Svjetski skup međunarodne udruge poslovnih žena FCEM u Dubrovniku, u čemu su poduzetnice Udruge Krug dale značajan doprinos.

Pokrovitelj obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica je predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo