Novosti

Obilježite Dan Europe i Međunarodni dan obitelji

Dan Europe i Međunarodni dan obitelji obilježit će se u Zagrebu preventivnom sportsko-rekreativnom manifestacijom 12. svibnja na Jarunu.

Međunarodni dan obitelji u svijetu se obilježava od 15. svibnja 1994. godine. Svake godine organiziraju se razna događanja, čime se prisjećamo da je obitelj temeljna jedinica društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja formiraju mladi ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima, isti oni koji grade budući svijet.

Međunarodnim danom obitelji želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su: zajedništvo, tolerancija, demokracija, mirni međusobni odnosi, počinju izgrađivati u obitelji. Isto tako, želi se potaknuti djelovanje raznih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja, pokazati solidarnost u potrazi za boljim standardom i kvalitetom života obitelji.

U Europskoj uniji velik broj građana uključen je u sportsko rekreativne aktivnosti (od 30 – 50 posto), s različitim ciljevima, no najčešći je očuvanje i unapređenje zdravlja. Uključenost naših građana u rekreativni sport jako je mali (ispod deset posto). S obzirom na usmjerenost Hrvatske za ulazak u EU, rekreativni sport bi trebao zauzimati sve važniju ulogu u životu naših građana!

U ostvarivanju tih nastojanja Udruga “Sport za sve” Centar organiziranjem ovakvih, besplatnih i pristupačnih, manifestacija želi omogućiti i potaknuti obitelji na sudjelovanje u sportsko rekreativnom programu, uz prisustvo svih članova obitelji. Zajednički nastupi djece svih dobi, majki i očeva te djedova i baka i unapređivanje obiteljskih odnosa kroz sporsko rekreativna natjecanja naši su prioritetni ciljevi.

Početak natjecanja predviđen je oko 10sati, a za natjecatelje su predviđene prigodne nagrade! Planirane discipline i satnicu možete pogledati web stranici Udruge Sport za sve.

Telefoni za kontakt su: 49 22 720 i 099 67 64 071.

Stoga se i Zavod pridružuje inicijativi prof. Karoline Muža, glavne organizatorice ovog događanja, koja kaže: u subotu 12. svibnja posao nemojte donijeti kući, probleme na kratko ostavite po strani, zagrlite svoje najdraže i dođite se zabaviti i nadmetati na terenima RŠC Jarun!

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo