Novosti

Objavljen časopis zdravstvenih radnika Hitna medicinska služba

Hrvatski medijski prostor bogatiji je za jednu zdravstvenu publikaciju: časopis Hitna medicinska služba u izdanju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

Objavljen je prvi broj časopisa Hitna medicinska služba, pokrenut sa željom da postane mjesto razmjene spoznaja i iskustava s područja hitne medicine između zdravstvenih radnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske skrbi, ali i izvor novih ideja i njihove međusobne suradnje te poticaj mladim osobama da se zainteresiraju za ovaj plemeniti posao.

Inicijalna ideja o pokretanju nekomercijalnog časopisa Hitna medicinska služba u kratkom je vremenu od iskre prerasla u požar. Hrvatski zavod za hitnu medicinu je, kao izdavač časopisa, okupio redakciju koja se s jasnim ciljem – stalnim unaprjeđenjem prakse hitne medicinske službe – energično prihvatila posla.

HMS

Uz obavijesti o djelatnostima, projektima i zbivanjima u hitnoj medicinskoj službi na području Republike Hrvatske, časopis donosi mnogobrojne novosti iz područja hitne medicine, kao i priloge o životima ljudi koji svakodnevno spašavaju ljudske živote. Uredništvo želi u svakom broju ponuditi praktičarima hitne medicine, ali i široj javnosti, temu koja će analizirati i problematizirati neke od aspekata hitne medicine.

Časopis će izlaziti dva puta godišnje. Trenutno je dostupan samo u elektroničkoj varijanti, a preuzeti ga možete, potpuno besplatno, u PDF formatu na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo