Odabrane škole za provedbu projekta Dan znanosti - Ordinacija.hr

Novosti

Odabrane škole za provedbu projekta Dan znanosti

Od 4. lipnja do 31. srpnja proveden je Natječaj za ostvarivanje financijske potpore na projektu „Dan znanosti“, kojeg su osmislili Udruga za unaprijeđenje nastave prirodoslovlja i matematike Zlatni rez Rijeka i L’Oréal ADRIA d.d. povodom obilježavanja 100 godina osnutka L’Oréala.

Natječaj je u Hrvatskoj proveden po prvi puta, kao pilot projekt, a pravo prijava imale su osnovne škole iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.
Stručno povjerenstvo odlučilo je da će se Natječajem financirati projekti:

  1. “Sajam ljepote znanosti“ OŠ Petar Studenac, Kanfanar
  2. “Ča more more”, OŠ Kostrena, Kostrena
  3. “Znanstvenici iz košnice”, OŠ Vežica, Rijeka
  4. “Osna simetrija svud oko nas”, OŠ Branimir Marković, Ravna Gora
  5. “Prozračne priče”, OŠ Vladimir Nazor, Pazin
  6. “Struja oko nas”, OŠ Petar Zrinski, Čabar
  7. “Sunce – izvor života; trebamo li se bojati?”, OŠ Grivica, Rijeka
  8. “Moć bobica – naš je izazov”, OŠ Brajda, Rijeka
  9. “Dan znanosti”, OŠ Rivarela, Umag
  10. “Fizika sporta”, OŠ Zamet, Rijeka

„Odaziv na Natječaj bio je vrlo dobar, prijavljeni projekti od strane stručnog povjerenstva Udruge „Zlatni Rez“ ocijenjeni su vrlo kvalitetnima i kreativnima. Umjesto tradicionalne proslave L’Oréal je izabrao odati počast Stogodišnjici svog postojanja kroz potporu djeci kroz programe koji potiču obrazovanje, znanstvena istraživanja i dižu samopouzdanje.“, izjavio je Julio Quiroga, generalni direktor L’Oréala ADRIA.

„Cilj projekta je poticanje, unaprijeđivanje i vrednovanje kreativnosti rada nastavnika i učenika te poticanje interesa djece za prirodoslovlje i matematiku kroz aktivnosti koje će predložiti i izvesti osnovne škole. Projekt predstavlja izravan doprinos razvoju kvalitetnog obrazovanja i izvaninstitucionalnog usavršavanja nastavnika prirodoslovlja i matematike, doprinosi popularizaciji znanosti, posebno demistifikaciji prirodoslovlja i matematike, razvijanju interesa djece za znanost, poticanju znanstvene radoznalosti djece i mladih te razvijanju novih paradigma u poučavanju i učenju prirodnih znanosti.“, naglasila je Rajka Jurdana-Šepić, predstavnica Udruge Zlatni rez.

Projekt ”Dan znanosti” provest će se u sklopu obilježavanja Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj 10. studenoga. Sve informacije o Projektu, Natječaju i rezultatima Natječaja objavljene su na mrežnim stranicama Udruge Zlatni rez, www.zlatnirez.hr.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo