Odnos djeteta i majke definira kasniji odnos prema ljubavi - Ordinacija.hr

Novosti

Odnos djeteta i majke definira kasniji odnos prema ljubavi

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Odbijajući, sigurni, potrebiti i plašljivi – četiri su to stila funkcioniranja u ljubavi i partnerskim odnosima i kod osoba su već određeni u najranijem djetinjstvu, točnije u drugoj godini života.

Predavanje “Kako podići sretno dijete?” želi razbiti zastarjele odgojne zablude te pomaže roditeljima sagledati svijet iz djetetovih očiju da bi olakšali roditeljstvo i obogatili djetinjstvo. Namijenjeno je roditeljima, ali i svima koji žele doznati kako rani razvoj određuje život djeteta i buduće odrasle osobe.

Najranija dob i odnos djeteta s majkom zapravo definira i naš odnos prema ljubavi iz kojega proizlazi hoće li nas ljubav boljeti ili ćemo prekid veze brzo isplakati pa nastaviti dalje.

Objasnio je to Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo, koji je i jučer u hotelu International na interaktivan način publici održao, pod nazivom Zašto ljubav boli.

Funkcioniranje djeteta u drugoj godini određuje njegov emocionalni odnos
kroz život i ono se, prema brojnim istraživanjima, ne mijenja, istaknuo je
ovaj terapeut. – istaknuo je Kuljiš. 

Bez ozbira na to kako mi bili definirani, on naglašava kako svatko od nas može izvoditi različite kombinacije – u jednom odnosu biti potpuno hladan i odbijajući tip, a u drugom mu se može dogoditi i fatalna osoba, a on se definirati kao vezivi tip.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ordinacija.hr 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo