Novosti

Održana humanitarna prodaja majica za 13. Terry Fox Run

Humanitarnu trku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 23. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun, najavile su brojne osobe iz javnog života humanitarnom prodajom majica u Gajevoj ulici prošklog vikenda.

Poznati sportaši i pjevači prodavali su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Program je vodio Trpimir Vicković, radijski voditelj i izvršni producent City radija, a akciju su svojim dolaskom podržali i Iva Šulentić, Mirna Maras Valentić, Tihana Harapin Zalepugin, Mario Kelentrić i Ante Kaleb iz rukometnog kluba CO Zagreb te Žanamari & J’Animals koji će biti zaduženi i za glazbeni program na trci. Njima su se pridružili i predstavnici organizatora, među njima i Bill McCrimmon, Otpravnik poslova u Veleposlanstvu Kanade u Republici Hrvatskoj, sa suprugom Heather McCrimmon.

Svi koji sljedeće nedjelje dođu na Jarun u ovoj humanitarnoj akciji mogu sudjelovati na različite načine: trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ili već danas doniranjem 3 (iz fiksne mreže), odnosno 4 kune (iz mobilne mreže) + PDV pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao “Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo