Novosti

Održava se 4. manifestacija “Pazi što jedeš”

Ovog petka i subote u Puli se održava 4. manifestacija “Pazi što jedeš” kao zajednički projekt Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača, a tematski je ove godine posvećena prehrani tijekom djetinjstva – s posebnim naglaskom na važnost lokalne i zdrave hrane od najranije dobi te tijekom školovanja.

Kako bi se uklonile ili umanjile opasnosti za zdravlje djece koje se unose putem (brze, industrijski tretirane) hrane, žele se na jednom mjestu povezati javne institucije u zdravstvu, kulturi, odgoju i obrazovanju.

Na taj način će se široj javnosti, roditeljima, pojedincima približiti najnovija istraživanja, rezultati te aktivnosti koje se provode u vrtićima i školama i institutima i muzejima vezanim uz lokalnu i zdravu prehranu. Osim toga, posjetiteljima će se ponuditi stjecanje vještina koje im omogućuju lakši odabir ekološke, sezonske i tradicijske prehrane neophodne za zdrav i kvalitetan život djece i odraslih“, naglasila je Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski.

Uz sva predavanja koja su najavljena, posebno se ističe održavanje radionice za djecu koju će u subotu, 15.11., u 11:00 h održati chef David Skoko, iz konobe Batelina i još poznatiji po sudjelovanju u TV show-u “Jezikova juha“. Skoko će sa 15-ak djece pripremati zdravo i lagano jelo od ekoloških namirnica koje se mogu kupiti na sajmu.

Sve detalje manifestacije kao i raspored predavnja provjerite na adresi www.pazistojedes.com

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo