Ojačajte imunitet za hladnije mjesece - Ordinacija.hr

Novosti

Ojačajte imunitet za hladnije mjesece

Ova godina je od samog početka drugačija, s puno više neizvjesnosti i brige za naše i zdravlje naših najbližih. Uz opće upute kao što su nošenje maske te držanje razmaka i izbjegavanje velikih skupina ljudi, izuzetno je važno održavati naš organizam zdravim.

Zadaća našeg imunološkog sustava je između ostalog i obrana tijela od patogena kao što su virusi, bakterije i gljivice i njegov posao je kontinuiran i uglavnom neprimjetan. Kada dođe do pojave simptoma kao što je primjerice temperatura, obrana je negdje popustila te imunološki sustav radi pojačano.

Za normalan rad imunološkog sustava čitav je niz esencijalnih vitamina i minerala koji moraju biti na raspolaganju jer su kofaktori biokemijskih reakcija u našem tijelu. Esencijalni su jer se moraju unositi u organizam putem hrane, a u nedostatku kvalitetnih i svježih namirnica te nedovoljno raznovrsne prehrane korisno je izabrati dodatak prehrani za imunitet.

Imunosal – prva linija obrane

Imunosal proizvodi za imunitet odlikuju se svojim cjelovitim sastavom koji uz beta-glukan sadrži zaokruženu formulaciju posebno odabranih vitamina i minerala te drugih mikronutrijenata koji doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, ali i smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu energije.  

Prirodni beta-glukan

Glavni sastojak Imunosal kapsula je visokopročišćeni beta-glukan izoliran iz stanica kvasca. Riječ je o prirodnom beta-glukanu provjerene kvalitete, siguran je za korištenje i što je najvažnije nema štetnih nuspojava. Osim toga, za razliku od proizvoda slične namjene, Imunosal kapsule sadrže cijeli spektar vitamina i esencijalnih minerala te visokovrijedni koenzim Q10. 

Imunosal Senior kapsule uz beta-glukan sadrže izvrstan omjer esencijalnih vitamina, minerala, ali i drugih važnih nutrijenata posebno prilagođen očuvanju zdravlja osoba zrele životne dobi. Važno je istaknuti da svi Imunosal proizvodi za odrasle sadrže i vitamin D3 biljnog porijekla koji osigurava optimalnu apsorpciju. Nedostatak tog vitamina posebno je izražen u jesen i zimu.

Uvijek važan vitamin C

Vitamin C sudjeluje u vrlo velikom broju reakcija, ne samo imunološkog sustava te ga je stoga neophodno kontinuirano unositi u organizam. Svi Imunosal proizvodi sadrže vitamin C, no Imunosal C-1000 kapsule sadrže čak 1000 mg tog esencijalnog vitamina u dnevnoj dozi, a uz to sadrže i pojačane količine vitamina D, cinka, i još  7 drugih vitamina i minerala. Za odrasle, ali i za djecu od 6 godina dostupne su i Imunosal šumeće tablete s čak 300 mg beta-glukana te 100 % preporučenog unosa vitamina i cinka. Imunosal tekući dodatak prehrani za predškolsku i školsku djecu odličan je izbor zbog svog bogatog sastava, ugodnog okusa, ali i vrlo prihvatljive cijene. Imunosal proizvode potražite u ljekarnama ili na drogerija.hr s brzom dostavom na kućnu adresu!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo