Novosti

Okrugli stol: Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine?

Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine? Koji su zdravstveni problemi koji nastupaju kao posljedica prekomjerne težine? Koje zdravstvene metode pomažu na putu redukcije i ravnoteže tjelesne težine? Saznajte na okruglom stolu 12. lipnja u zagrebačkom hotelu Panorama s početkom u 10 sati.

Što na ovom polju nudi klasična, a što biološka medicina? Rezultiraju li dijete bumerang efektom i zašto? U čemu se krije rješenje za učinkovitu borbu s pretilošću i debljinom, te koja se rješenja nude u preveniranju navedenih stanja?

Sve su to samo neka od pitanja kojim će se baviti okrugli stol “Holistički pristup ravnoteži tjelesne težine“ tijekom kojeg će nastupiti sljedeći stručni sudionici:

  • Aleksandar Soltyšik, dr. med.:Uravnoteženjem tjelesne težine do vitalnosti cjelokupnog organizma;
  • A. K., korisnik: Moje iskustvo u procesu redukcije tjelesne težine;
  • Karmen Matković, dipl. ing. preh. teh., nutricionist: Koja je tvoja definicija hrane?;
  • Jasna Šafar, quantum coach: Sedam vrsta gladi – svjesnost u svakom trenutku.

Okrugli stol moderirat će Emina Pršić, poznata hrvatska voditeljica čije kolumne “Obuka za preživljavanje” možete redovito čitati na portalu Ordinacija.hr.

Prekomjerna tjelesna težina nije samo estetski problem suvremenog čovjeka već I javnozdravstveni problem, a u prilog tome govori i činjenica da se 38,1 posto odraslog stanovištva u Hrvatskoj suočava s povećanom tjelesnom težinom, a 20,4 posto odraslog stanovništva je pretilo. Dosadašnje nastojanje da se fokusiramo samo na sustavno i holističko liječenje pretilosti neće uroditi potrebnim promjenama već je dodatno bitno i interdiciplinarno usmjeravanje i na preventivu“, izjavio je za ovu prigodu Aleksandar Soltyšik, dr. med.

Predstojeći okrugli stol informirat će javnost o najvažnijim saznanjima iz područja ravnoteže tjelesne težine te liječenja povećane tjelesne težine i pretilosti kao i o preventivnim mjerama koje uvelike mogu pospiješiti kvalitetu življenja svakog pojedinca. Prisustvo na okruglom stolu besplatno je za sve posjetitelje. Okrugli stol organizira tvrtka Terra-Lab kojoj je cilj promicanje sveopćeg zdravlja.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo