Novosti

Oni koji ne brinu o zdravlju usne šupljine imaju 70% veći rizik od bolesti srca

Osmijeh je najprepoznatljiviji izraz lica na svijetu, a činjenica da ga se može raspoznati s udaljenosti od 100 metara, govori o tome koliko ima snažan utjecaj na sve nas.

Osim što je najprepoznatljivija emocija, osmijeh je ona najčešća ljudska emocija i upravo zato je bitno da je prije svega zdrav i blistav. Već od najmlađe dobi, stomatolozi ukazuju na važnost preventivnih i redovitih pregleda kako bi se u budućnosti spriječile moguće komplikacije te kako bi od malih nogu bili osviješteni o važnosti brige o našim zubima i osmijehu. Kada pričamo o osmijehu, naglasiti da širok osmijeh otvara sva vrata i diže naše samopouzdanje jest važno. No, važnost zdravog osmijeha ide puno dalje, a tiče se našeg cjelokupnog zdravlja.

Zdrav i lijep osmijeh magnetično djeluje na ljude, on diže njihovo i naše raspoloženje, ali i samopouzdanje. No, briga o oralnom zdravlju nadilazi važnost tog dijela tijela – ona je bitna za naše cjelokupno zdravlje.

Bolesti srca povezane sa zdravljem usne šupljine

Znate li da ljudi koji ne brinu o zdravlju usne šupljine na ispravan način imaju čak 70% više šanse od obolijevanja bolesti srca? Ili dijabetesa tipa 2, daleko najčešćeg oblika šećerne bolesti? Nebriga o zubima rapidno povećava rizik od bakterijske infekcije u krvnom sustavu, što osim samog srca, oštećuje rad cijelog organizma i njegovih funkcija. Osobe kojima nedostaju zubi pak s druge strane, imaju veće šanse za obolijevanje od koronarne bolesti srca koja može dovesti i do srčanog udara. Nije li u ovakvim slučajevima bolje spriječiti nego liječiti?

Zašto da nedostatak jednog ili čak više zuba bude teret vašoj svakodnevnici, načinu života ili vašem zdravlju, kada uz specijaliste oralne kirurgije iz stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić i povoljne načine plaćanja možete imati osmijeh koji će biti vaš saveznik u svemu što naumite.

Najrevolucionarniji tretman za pacijente kojima su preostali zubi u lošem stanju ili su čak bezubi je All-on-4 metoda. Upravo je zadivljujuća činjenica da pacijenti koji su ostali bez zubi ili dijela zubi, s ovim tretmanom nakon samo 24 sata dobivaju potpuno nove zube i blistav osmijeh pri izlasku iz stomatološke ordinacije.

Pri ovom tretmanu ugrađuje se fiksni protetski nadomjestak na četiri implantata i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo 4 titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti bez potrebe za nadomještanjem kosti, a sama procedura je brza i minimalno invazivna. Ono što je pacijentima svakako najvažnije je da sam zahvat traje vrlo kratko, a nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu pacijent unutar 24sata od operacije dobiva fiksni most i funkcionalne zube.

Ovaj revolucionarni tretman u stomatologiji među prvima u Hrvatskoj uvela je zagrebačka stomatološka poliklinika TIM DENT Miličić. Zahvaljujući iskustvu ugradnje više od 5000 implantata godišnje, uspješno riješenim najzahtjevnijim slučajevima dentalne implantologije, dr.med.dent Marko Miličić ubraja se među vodeće hrvatske oralne kirurge.

Osmijeh je dobar za zdravlje

Pozitivan utjecaj zdravog i širokog osmijeha na naš život, nemjerljiv je u odnosu na bilo koji drugi mehanizam. Osim same prevencije prodora bakterija u sam krvni sustav, osmijeh dodatno podiže obrambeno stanje organizma pred bolestima. Kada se smijemo, mi sprječavamo loše djelovanje svakodnevnog stresa koji izuzetno šteti našem imunitetu; potpuno prirodno otpuštamo dopamine, serotonine i endorfine te u konačnici svojim ponašanjem podsvjesno motiviramo sve one u našoj blizini da se osmjehnu, za početak.

Slogan ‘Vaš osmijeh. Naša strast.’ idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr.

Foto: Maja Kljaić/promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo