Novosti

Osnažite imunitet uz najbolje prirodne pomagače u borbi protiv alergija

Simptome raznih vrsta alergija i s time povezani pad imuniteta možete olakšati na prirodan način uz cjeloviti pristup.

Razgovarali smo s bio&bio savjetnicom i homeopatkinjom, Denis Krelja, koja na temelju brojnih iskustava, predlaže najučinkovitije prirodne dodatke prehrani za pomoć u borbi protiv alergija.

1. Arabinoksilan

Već nadaleko poznat MGN-3 arabinoksilan, proizvod od shiitake gljiva i rižinih mekinja, prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta i problema s alergijama. Odličan je izbor, zbog brzog i učinkovitog imunomodulirajućeg djelovanja bez štetnih posljedica.

2. Zelena magma

Prvi je izbor za dobro čišćenje organizma te je poznati alkalizator koji pomaže u vraćanju kiselinsko-alkalne ravnoteže tijela.

Dehidrirani sok mladog lišća organski uzgojenog ječma patentiran je u Japanu. Sadrži jednu od najmoćnijih kombinacija hranjivih sastojaka koje možemo pronaći u prirodi i koja osigurava ravnotežu našem organizmu. Mnogi ovu sinergiju snažnih sastojaka u formuli Zelene magme koriste za snaženje imuniteta u sezoni alergija.

3. Ulje crnog kima

Jedan je od najčešće korištenih dodataka kod alergija. Svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Svakako izaberite onaj s ekološkim certifikatom, kako biste bili sigurni u njegovu čistoću.

4. Tinktura astragalusa

Ovaj snažan adaptogen iz tradicionalne kineske medicine koristi se kao opći tonik za jačanje organizma. Odlična je podrška kod sezonskih alergija, olakšava disanje, učinkovit je kod astme te ublažava alergijski rinitis.

5. Reishi gljive

Jedna od najcjenjenijih gljiva, ima imunomodulatorno djelovanje te čisti i regenerira jetru.Vrlo je korisna kod respiratornih problema, bronhitisa te sezonskih alergija. Sadrži lanostanantihistaminskog djelovanja.

Uz odgovarajuću izbalansiranu prehranu s puno organskog voća i povrća koje će omogućiti eliminaciju toksina iz organizma, ove dodatke uključite u svoj plan osnaživanja imuniteta. Saznajte više na www.biobio.hr.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo