Novosti

Otkrijte sve nijanse psihoterapije

Konferencija, koju će otvoriti ministrica Milanka Opačić, tradicionalno je obogaćena brojnim radionicama za građane, predavanjima i okruglim stolovima koji će otkriti, između ostalog, kako psihoterapija može pomoći djeci izloženoj nasilju na Internetu (cyberbullying), kako psihoterapijski rad pridonosi prevenciji nasilja u obitelji i liječenju oboljelih od karcinoma.

Nijanse psihoterapije, 2. međunarodna konferencija Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, 19. i 20. listopada 2013. godine u zagrebačkom hotelu Panorama.

Popularni nedjeljni program bavi se i pitanjima iz područja osobnog razvoja te obiteljske i poslovne problematike – kako poboljšati socijalne vještine; ojačati samopouzdanje; pomoći u svladavanju anksioznih i poremećaja u hranjenju, kako psihoterapijom unaprijediti kvalitetu življenja.

Sve boje emocija – radionica emocionalne pismenosti donosi interaktivne radionice na teme: Seksualno uspješna veza, Lice drugog, O strahu od javnog nastupa i drugih ljudi, Obitelj i ja, Što je to terapija igrom?.

“Psihoterapija kao jedinstveni postupak pomaže u vlastitom sazrijevanju, samorazvoju, i potiče pojedinca na rješavanje problema emocionalne prirode psihološkim putem. Pri tomu dolazi do unutarnje, psihološke, strukturalne promjene, i do savladavanja teškoća s kojima se pojedinac svakodnevno susreće”, poručio je Jadran Morović, predsjednik SPUH-a i psihijatar-psihoterapeut.

U okviru stručnog programa očekuju vas Jadran Morović, psihijatar-psihoterapeut i predsjednik SPUH-a, Irena Bezić, psihologinja-psihoterapeutkinja i tajnica SPUH-a, Willi Butollo, profesor na Sveučilištu Ludwig Maximilian u Münchenu i koautor knjige prevedene i na hrvatski jezik Život nakon traume, Omar Gelo, docent na Sveučilištu Sigmund Freud u Beču i Sveučilištu u Salentu, Zlatko Bastašić, Gordana Buljan Flander, Ninoslav Mimica iz Klinike za psihijatriju Vrapče, Miro Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Rebro, te brojni eminentni domaći psihoterapeutski stručnjaci.

Detaljne informacije o programu 2. međunarodne konferencije SPUH-a Nijanse psihoterapije saznajte na www.savez-spuh.hr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo