Novosti

Otputujte do Europskog trga i okusite specijalitete raznih zemalja svijeta!

Putovanje na egzotičnu destinaciju, viteški turnir, nastup kočanog orkestra, brojne degustacije, folklorni nastupi, etno radionice i još puno toga na drugom izdanju festivala “Svijet na tanjuru”.

Na Europskom trgu u Zagrebu će se od 8. do 18. rujna održati festival “Svijet na tanjuru”, koji posjetiteljima omogućuje da u 11 dana obiđu cijeli svijet i uživajuu specijalitetima egzotičnih destinacija.

Ukoliko ste ljubitelji meksičkih delicija nikako nemojte zaobići Pani, dok ćete pravi američki burger moći probati u restoranu Food and Mood. Ako želite iz prve ruke saznati kako se indijski curry savršeno stapa sa samosom posjetite restoran Royal India, a od azijskih predstavnika tu su još Curry Bowl, Asia, Ginger Sushi, Umami i Onsemi.

Za bavarske specijalitete brinut će se restoran Maximilian, a dašak Balkana pružit će vam makedonski restoran Merak. Ako nikad niste čuli za Peljmeni i Vareniki sad ćete imati priliku probati ih kod Ruskih delicija, a talijanskog predstavnika Trattoriu Volare, pronaći ćete i zavezanih očiju – samo slijedite očaravajuće mirise prosciutta, mozzarelle i bosiljka. Osjetite Francusku uz Amelie macaronse i neodoljiva Vinolicious vina, a domaći plavac možete probati kod Vintese.

Put oko svijeta započinje u Hrvatskoj, u četvrtak 8.9., kada će restorani Konoba Dida i Stari Puntijar posjetitelje počastiti brudetom i štruklima. Članovi KUD-a Horvati buju nam pokazali kak se to pleše v Zagorju, a viteške borbe dočarat će razdoblje srednjeg vijeka!

U petak 9.9., na Dan Turske, naučit ćete Ebru, tehniku slikanja na vodi, napraviti i degustirati„sigara böreği“, a večer provedite uz trbušne plesačice i tursku glazbu.

Pokažite nam da ste pravi svjetski putnici, sudjelujte u našem nagradnom natječaju i otputujte s Qatar Airwaysom na neku egzotičnu destinaciju!

Popratni kulturni i zabavni program dodatno će obogatiti festival, a posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj. Imat ćete priliku zaplesati u vrućim ritmovima salse, oslikati venecijansku masku, sudjelovati u jazz radionici, ukrasiti tijelo kanom te pogledati autohtonu kinesku čajnu ceremoniju. Na Europskom trgu moći ćete proslaviti i jedan od najvećih kineskih nacionalnih praznika, Mid Autumn festival, a restoran Asia će za tu prigodu dijeliti tradicionalnu slasticu mooncake. Tijekom večernjeg programa uživati ćete u kanconama, šansonama, country glazbi, jazzu i kočanom orkestru.

Putovanje oko svijeta nikad nije bilo uzbudljivije i zato dođite na Europski trg od 8. do 18. rujna i okusite svijet oko sebe! 

Foto: Svijet na tanjuru

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo