Novosti

Otvorene 7. Europske igre transplantiranih i dijaliziranih

U Zagrebu su u sportskom parku Mladost sinoć svečano otvorene sedme po redu Europske igre transplantiranih i dijaliziranih (ETDG).

U igrama koje će trajati do 25. kolovoza sudjeluje 400 transplantiranih i dijaliziranih sportaša iz čak 28 država. Snage će odmjeriti u 11 sportova i 49 sportskih disciplina. Boje Hrvatske branit će 25 reprezentativaca, a neki od njih već su osvajali najsjajnija odličja na europskim i svjetskim borilištima u sklopu sportskih igara transplantiranih i dijaliziranih osoba.

Nakon predstavljanja sportaša i zemlja sudionica 7. Europskih igara transplantiranih i dijaliziranih na vanjskom bazenu “Mladost”, gdje je upriličena svečanost, okupljenima su se obratili Tanja Watz i Jurica Ester ispred organizacijskog odbora komiteta Igara i Hrvatske udruge Transplant koja je glavni organizator Igara, zatim Judit Berente, predsjednica Europske sportske federacije transplantiranih i dijaliziranih te Jelena Pavičić Vukićević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Potom je Ministar zdravlja RH dr. Rajko Ostojić proglasio 7. Europske igre transplantiranih i djaliziranih otvorenima, a ceremonija otvorenja koja je publici ponudila i bogat glazbeno-sportski program, završila je dirljivim puštanjem šarenih lampiona u noć, u čemu su sudjelovali brojni sportaši i organizatori. Lampioni su pri tom simbolizirali zahvalnost svim donatorima organa i njihovim obiteljima za one sportaše koji su već transplantirani, a sportaši koji i dalje čekaju transplantacije, ovim su putem simbolično uputili molitvu i zahvalu za svoje brzo ozdravljenje.

Točan raspored sportskih natjecanja svi zainteresirani mogu pratiti na službenim stranicama 7. Europskih igara transplantiranih i dijaliziranih.

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo