Novosti

Otvoreni sajmovi Medicina i tehnika te Dentex

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni bienalni Međunarodni sajam medicine, laboratorijske, rehabilitacijske opreme i farmacije – Medicina i tehnika, te Međunarodni sajam dentalne medicine – Dentex. Na sajmovima izlaže 277 izlagača iz 24 zemlje.

Sajmove je otvorio zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, koji je iskazao zadovoljstvo što je, unatoč sveprisutnoj recesiji, Zagrebački velesajam uspio okupiti više izlagača nego što ih je bilo na tim sajmovima pretprošle godine.

kSličnoga mišljenja je i predsjednik Komore dentalne medicine Hrvoje Pezo, koji je ocijenio da se na sajmu Dentex mogu vidjeti sva najnovija dostignuća, a posebno je zanimljivo da će se na sajmu moći vidjeti “u živo” pojedini zahvati po najsuvremenijim metodama rješavanja problema u dentalnoj medicini.

Tijekom sajmovanja, koje će potrajati do 19. svibnja, bit će održani brojni stručni skupovi od kojih treba izdvojiti Simpozij o estetici lica u medicini, estetike u dentalnoj medicini, operaciju u živo (live op) kod pacijenata s uznapredovalim paradontitisom jednom od tehnika regenerativne paradontne terapije, predstavljanje knjige “Kako zdravo odrasti”…

Tijekom sajma posjetitelji će moći besplatno obaviti mjerenje plućne funkcije, koncentracije kisika u perifernoj krvi, ugljičnog monoksida u krvi pušača, indeksa tjelesne mase, izračunati rizik oboljenja od raka pluća i kronične opstrukcije bolesti pluća, izbjeljivanje zuba…

Direktor Zagrebačkog velesajma, Milan Trbojević, zahvalio je svima koji su uložili napore da ovogodišnji sajmovi budu veći od prethodnik i najavio da će se s tom uzlaznom putanjom nastaviti.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo