Novosti

Ove jeseni bez bolovanja: Ojačajte imunitet na vrijeme i zaboravite na sezonske prehlade i viroze

Danas znamo da postoji preko 100 različitih podtipova virusa zaslužnih za običnu prehladu kod čovjeka (najčešći su rhinovirusi), koji vrhunac djelovanja doživljavaju upravo pri promjeni godišnjeg doba s ljeta na jesen.

Slabijem imunitetu doprinose i sezonske alergije u kasno ljeto, koje oslabljuju nosnu sluznicu i omogućavaju virusima lakšu penetraciju. Također, imunološki sustav koji je zauzet alergijama, dodatno je podložan napadu virusa i bakterija izvana.

Čak i ako ne patite od alergija, sezonske promjene u temperaturi, tlaku zraka i vjetar mogu utjecati na respiratorni sustav i učiniti ga podložnijim razvoju infekcija. Obična prehlada najbolje se razvija prilikom pada temperature zraka. Nedavno istraživanje Sveučilišta Yale pokazalo je da već pad temperature od samo 4 stupnja može oslabiti sposobnost našeg organizma za zaustavljanjem širenja virusa.

Kako možemo zaustaviti širenje virusa i ojačati svoj imunitet kod promjene godišnjih doba? Neke od načina su:

1. Čuvanje nosa od hladnoće udisanjem toplog zraka (npr. pomoću šala), sprječava nagli pad imuniteta.

2. Redovito pranje ruku, posebno prije jela te diranja očiju, nosa ili usta vjerojatno je najbolji način da spriječite mikroorganizme za uđu u tijelo.

3. Redovita tjelovježba te meditacija koja smanjuje stres mogu smanjiti rizik za prehladom ili virozom.

4. Kure za osnaživanje imuniteta kod promjene godišnjeg doba (poput vrhunske matične mliječi, vitamina C ili imunoglukana) spriječit će nagli pad imuniteta i omogućiti dodatnu zaštitu od sezonskih bolesti.

Snažno podizanje imuniteta i zaštita od sezonskih bolesti

Najčišća premium matična mliječ iz kontroliranog organskog (BIO) uzgoja, dolazi u

ampulama vrhunskih Arkoroyal® proizvoda. Istraživanja na Arkoroyal® matičnoj mliječi potvrđuju stimuliranje proizvodnje imunoloških stanica za čak 8 puta, čime se jačaju antivirusni i antibakterijski mehanizmi ljudskog organizma i povećava otpornost na sezonske bolesti.

Arkoroyal® BIO Matična mliječ 1500 mg namijenjena je snažnom podizanju imuniteta, smanjenu umora i prevenciji prehlada i viroza. Bez boja, konzervansa i alkohola, samo čista priroda.

Cijena, 20 ampula: 192 kn

Arkopharma proizvodi dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

www.arkopharma.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo