Novosti

Ozonoterapija: kako djeluje na ljudski organizam?

Ozonoterapija ili terapija ozonom, visoko aktivnim oblikom čistog kisika, prirodna je terapija koja se sve češće koristi u medicini, posebno radi regeneracije oštećenih tkiva i ubrzanja njihova cijeljenja.

Budući da svako oštećeno tkivo pokazuje slabu zasićenost kisikom, nakon aplikacije ozona stanice asimiliraju kisik, element od vitalne važnosti za njihovo obnavljanje, i vraćaju se u primarno stanje zdravlja i ravnoteže. Terapija ozonom odstranjuje toksine iz organizma, smanjuje upalu, regulira ph tkiva i aktivira cirkulaciju u oštećenom području – odnosno, omogućuje tijelu da iscijeli samo sebe. Osim što se radi o učinkovitoj, radi se i o potpuno bezbolnoj i sigurnoj terapiji za pacijente.  

Kako djeluje ozonoterapija?

Ozonoterapija potiče rad imuniteta u borbi protiv infektivnih bolesti, povećava opskrbljenost stanice kisikom, povećava protok krvi u tkivima, djeluje na otpuštanje staničnih faktora rasta i stimulira regeneraciju oštećenih tkiva te dramatično smanjuje ili čak potpuno eliminira bol djelujući na receptore boli. Znanstvena istraživanja dokazala su djelovanje kod stomatoloških zahvata i cistitisa, kroničnog hepatitisa, infekcije herpesa, kod dijabetesa i makularne degeneracije.

Što je to medicinski ozon?

Kisik je atom koji ima manjak elektrona što znači da je kao atom vrlo nestabilan i kao takav se ne može samostalno nalaziti u prirodi te uglavnom formira stabilnu molekulu O2 – molekulu kisika koja se nalazi u našoj atmosferi. No osim kao O2, određeni se broj atoma kisika u prirodi spoji u molekulu O3 – molekulu ozona, koja sadrži tri atoma kisika i služi kao moćni biološki stimulans.

Jednako kao što nastaje u prirodi, medicinski ozon nastaje prolaskom kisika kroz uređaj u čijoj sondi, zbog djelovanja elektromagnetskog polja visoke frekvencije, dolazi do razdvajanja kisika na atome i u konačnici do stvaranja smjese kisika i ozona koja se koristi u terapijske svrhe.

Stručni skup o ozonoterapiji ,,Uloga ozonoterapije u poboljšanju zdravlja“ 

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” tvrtka Ravita organizira stručni skup „Uloga ozonoterapije u poboljšanju zdravlja?“ sa svjetski priznatim znanstvenicima i liječnicima u Zagrebu, 4. ožujka 2017. godine. Na stručnom skupu gostovat će tri predavača, Vanda Janko, mr. pharm, Alberto Fiameni, Ing., founder of Alnitec te dr. Gregorio Martínez Sánchez, Senior Researcher, a ciljane javnosti su:

  • Liječnici specijalisti i specijalizanti pneumologije, stomatologije, kardiologije, ginekologije, neurologije, urologije, onkologije, imunologije, gerijatrije, otorinolaringologije, kirurgije, dermatologije, interne medicine, ortopedije i reumatologije
  • Odgovorne osobe zdravstvenih ustanova
  • Predstavnici komora u zdravstvu
  • Menadžeri poslovnog sektora koji djeluju u zdravstvu
  • Predstavnici udruga i društava pacijenata   

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo