Novosti

“Palčić gore!” za udrugu “Zajedno do zdravlja” Dubrovnik

U povodu humanitarne akcije “Palčić gore!” dubrovačkoj bolnici uručena je prva donacija.

Prva donacija, reanimacijski stolić s neopuffom u subotu je svečano dodijeljena Općoj bolnici Dubrovnik u sklopu velike humanitarne akcije “Palčić gore!“. Ovu donaciju, u vrijednosti od 80.000 kuna omogućila je udruga kronično bolesnog djeteta “Zajedno do zdravlja” Dubrovnik.

Opća bolnica Dubrovnik tako je dobila prijeko potreban aparat koji će uvelike pomoći prijevremeno rođenoj djeci i pružiti im najbolji mogući početak u život.

“Ovim putem zahvaljujem se udruzi ‘Zajedno do zdravlja’ koja je prepoznala ovu zaista hvale vrijednu akciju čiji je cilj senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji te prikupljanje sredstava i donaciju za medicinsku i dodatnu opremu”, istaknula je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” dodajući kako će upravo ova donacija djeci rođenoj u Dubrovniku pomoći u njihovom motoričkom i psihološkom razvoju.

Palčić gore

“Smatrali smo primjerenim da dio neutrošenih sredstava naših sugrađana, od dovršenog humanitarnog projekta iz 2007. godine kada je kupljen stan u Zagrebu za kontinuiranu organizaciju besplatnog smještaja obiteljima koje liječe djecu u zagrebačkim bolnicama, prenamijenimo upravo za ovu akciju”, komentirao je predsjednik udruge Roberto Machiedo, istaknuvši kako udrugu “Palčići” prate od samog početka. “Držimo da je suradnja među srodnim udrugama u današnje vrijeme vrlo važna i vrijedna njegovanja i unaprjeđivanja te kako će ova naša gesta poslužiti kao primjer svima koji na bilo koji način mogu pomoći i podržati sve vrijedne akcije, osobito one namijenjene djeci”.

U povodu prve donacije i humanitarne akcije “Palčić gore!” u Dubrovačkoj katedrali održan je i humanitarni koncert klapa pod nazivom “Pjesmom za Palčiće“, u organizaciji Karitativne udruge “Ruđerovo srce”. Svojim prekrasnim klapskim izvedbama prisutne su oduševile klapa Maestral, klapa Oštro, klapa Ragusa, klapa Amfora, klapa Kaše, klapa Mareta, klapa Skontradura, klapa Gravosa i klapa klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Prihodi od prodaje ulaznica također su donirani za ovu veliku akciju!

Koncert u Dubrovačkoj katedrali

Nakon koncerta, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” nije mogla sakriti zadovoljstvo velikom podrškom Dubrovčana. “Ovim putem se zahvaljujem svim Dubrovčanima koji nas od samog početka akcije podržavaju. Dovoljno je samo spomenuti kako ovaj mali grad ima veliko srce te kako svi stanovnici dišu za naše Palčiće!”, komentirala je Vučko.

Podsjetimo, akcija “Palčić gore!” trajat će do 17. studenog – Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci, a za to vrijeme svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti, osim izravnim uplatama na poseban žiro račun Societe Generale – Splitska banka d.d: 2330003-1552050516

i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9098 (cijena po pozivu iznosi 6,25 kuna s uključenim PDV-om).

Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima te im pružimo mogućnost za život!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo