Pedijatrica Diana Puževski: Bebe do šest mjeseci treba poštedjeti izlaganju sunca - Ordinacija.hr

Novosti

Pedijatrica Diana Puževski: Bebe do šest mjeseci treba poštedjeti izlaganju sunca

Održana je druga ‘Becutanova radionica za mame’, a glavni naglasak bio je izazov roditeljstva od samih početaka rođenja bebe te važnost međusobne podrške, kada je sve lakše.

Na radionici su se okupile brojne mame, koje su nam ispričale svoju priču o majčinstvu, s kojim dilemama se susreću kao i brojnim izazovima tijekom roditeljstva. Marijana Batinić, nas je uvela u ovu lijepu priču, a sudjelovale su i poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović uz Mirnu Medaković Stepinac te naša ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med., koja je sa stručnog aspekta i dugogodišnjem iskustvom istaknula brojne savjete s naglaskom kako uživati u svim izazovima roditeljstva s kojima se susrećemo od samih početaka.

Povodom ovog lijepog druženja naše poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac su dale izjavu:

Sudjelovale smo na sada već tradicionalnoj ‘Becutanovoj radionici za mame’ i posebno nas veseli da možemo podijeliti svoja iskustva sa svima ostalim mamama. Jer posebno je važno naglasiti važnost da osim mame i tate imaju veliku važnost od samih početaka roditeljstva. Vjerujemo da su svi izazovi roditeljstva lakši zajedno. I naravno, vidimo se uskoro na novoj ‘Becutanovoj radionici.’

Ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med. je stavila naglasak na njegu kože i dala dragocjene savjete:

Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati sa aspekta dolaska novog člana u obitelj koji izaziva veliko veselje ali i zabrinutost da li smo sposobni njegovati ga pravilno tj. kako ćemo startati u našem roditeljstvu. Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnim, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili. Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta uz istovremenom vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji može rezultirati peleskim osipom i nastavila:

“Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože u kojima se zadržava pelenski sadržaj može olakšati prvi dane i učiniti roditelja sigurnijim a bebu zadovoljnom i opuštenom. Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuju pravilan rast djeteta, ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva izlaganju ultravioletnim zrakama i treba je zažtiti. Prema svjetskim smjernicama prvih 6. mjeseci djetetova života, dijete treba poštedjeti izlaganju sunca a nakon toga ne izlagati ga u periodu između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava koje se nalaze na tržištu a nanose se i više puta dnevno, kod svakog izlaska iz kuće a u cilju prevencije trajnih oštećenja kože.”

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije.

Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože. 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo