Novosti

Philips i Medikol Grupa ugovorili poslove u vrijednosti 70 milijuna kuna

Tvrtka Philips Healthcare, vodeći svjetski proizvođač medicinske opreme i Medikol Grupa iz Zagreba potpisali su u Eindhovenu (Nizozemska) ugovor u opremanju novog Medicinskog Centra Medikol u Zagrebu najsuvremenijom medicinskom opremom za ranu dijagnostiku i liječenje onkoloških oboljenja i svih vrsta inzulta (srčanog, neurološkog ili ostalih skupina organa) minimalno-invazivnim medicinskim
metodama terapije.

Metode liječenja obuhvaćaju molekularnu dijagnostiku i funkcionalno oslikavanje organskih sustava koje omogućuje timovima dijagnostičara i kirurga pravovremeno prepoznavanje oboljenja i njihovo liječenje u ranim fazama razvoja bolesti, što rezultira bržim oporavkom pacijenata i puno većom kvalitetom ozdravljenja bolesnika. Ugovor je vrijedan 70 milijuna kuna i uključuje dugoročno financiranje projekta, koje će realizirati tvrtka Philips Healthcare (Philips Medical Capital).

Ugovorena oprema, među ostalim, obuhvaća najnaprednije uređaje za molekularnu dijagnostiku (Ingenuity PET-MR). U svijetu ih je, u prestižnim kliničkim centrima, instalirano svega pet.

Na taj su se način Poliklinika Medikol, a uz nju i kvaliteta hrvatskoga zdravstva te skrb za pacijente, svrstali uz bok najrazvijenijih zemalja svijeta u kojima je oprema ovog tipa dostupna (SAD, Švicarska, Njemačka).

Tehnologija PET-MR aparata nastavak je vrhunskog razvoja PET-CT tehnologije tvrtke Philips Healthcare u smjeru ranog prepoznavanja metastaza i primarnih karcinoma mekih tkiva. Potpisani ugovor predstavlja logičan smjer razvoja Poliklinike Medikol, koja u svom vlasništvu ima već 3 PET-CT aparata tvrtke Philips Healthcare (u Zagrebu, Splitu i Rijeci) te bogato iskustvo u onkološkoj dijagnostici pacijenata iz Hrvatske i iz šire regije.

Uz navedenu opremu, u Poliklinici Medikol bit će instaliran i novi aparat za magnetsku rezonanciju te tri najsuvremenija intervencijska angiografska aparata s digitalnim detektorima za minimalno invazivno liječenje kardiovaskularnih, neurovaskularnih i perifernih oboljenja kod pacijenata s kroničnim ili akutnim manifestacijama bolesti. Ovi aparati koristit će se i pri terapiji pacijenata s određenim tipovima onkoloških oboljenja.

Tvrtka Philips Healthcare i Medikol Grupa ujedno su potpisali i ugovor o znanstveno-tehničkoj i kliničkoj suradnji na području onkološke dijagnostike i terapije te dijagnostike i minimalnoinvazivne terapije pacijenata s kroničnim i akutnim stanjima kardiovaskularnih i moždanih oboljenja te različitim oboljenjima drugih organskih skupina.

Philips i Medikol Grupa ugovorili su i isporuku najsuvremenijeg Philipsova koncepta rasvjete za medicinske ustanove pod nazivom “HealWell” koji uz visoku energetsku efikasnost uključuje i koncept dinamičke i ambijentalne rasvjete, a koja pacijentima omogućuje ugodniji boravak i tretmane u bolnici te brži oporavak. U projekt bolnice uključen je i Philips IPTV sistem interaktivne televizije.

Navedena suradnja tvrtke Philips i Poliklinike Medikol predstavlja značajan iskorak u pružanju usluga u hrvatskome zdravstvu pacijenata osiguranih putem HZZO-a, ali i onih koji su spremni dodatno platiti takvu vrhunsku medicinsku uslugu, koja će biti jedinstvena u ovom dijelu Europe.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo