Planinarenjem protiv ginekološkog raka - Ordinacija.hr

Novosti

Planinarenjem protiv ginekološkog raka

Pridružite se kampanji “Globhe-athon” ove nedjelje, 26. travnja i pomognite promociju zdravog načina života te svijesti žena o potrebi odlaska na redovite ginekološke preglede.

I ove se godine grad Zagreb i Hrvatska priključuju svjetskoj javnozdravstvenoj kampanji Globhe-athon, koju su prije nekoliko godina pokrenuli ginekološki onkolozi u Washingtonu, a ima za cilj senzibilizirati javnost o potrebi prevencije raka spolnog sustava u žena. Prošle je godine “Globe-athon: to end women’s cancer“ održan u 80 zemalja svijeta i 150 gradova.

“Ovom javnozdravstvenom kampanjom želimo promovirati zdravi način
života
, podizati razinu svijesti žena o potrebi odlaska na redovite
ginekološke preglede, a mjerenjem tlaka i šećera u krvi otkrivamo ne
samo važne pokazatelje zdravstvenog stanja osobe već i rizične
čimbenike u nastanku raka trupa maternice”, otkrio nam je prof. dr. sc.
Damir Eljuga
, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

2. hrvatski Globe-athon: planinarenjem protiv ginekološkog raka bit će održan u sklopu tradicionalnog XVI. pohoda Liječničkom planinarskom stazom u nedjelju 26. travnja, s početkom u 9.15 sati, a organizira ga Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo.

Planinarski pohod počinje ispred škole u Gračanima u 9.15 sati, a potom se planinari Liječničkom stazom (br. 55) koja vodi prema bivšem lječilištu osoba od tuberkuloze Brestovcu i završava u Domu Crvenog križa na Sljemenu, gdje će biti osiguran topli obrok. Na kraju planinarskog pohoda, a po starom dobrom običaju, liječnici članovi Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora i Crvenog križa sudionicima humanitarnog pohoda mjerit će krvni tlak i šećer u krvi.

Lani je 1. hrvatski Globe-athon:planinarenjem protiv ginekološkog raka imao humanitarnu nakanu jer je prihod od akcije bio namjenjen Zajednici pacijenata oboljelih od raka sv. Juraj, a veliku je podršku i čast iskazao svojim sudjelovanjem naš slavni alpinist Stipe Božić.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo