Novosti

Plutanje ili infrared sauna? Inovativnim metodama relaksacije do boljeg zdravlja

Osnivač centra je iskusni psihoterapeut i hipnoterapeut, autor niza knjiga i voditelj radionica hipnoze
Dražen Radaković.

U Zagrebu je prije nekoliko mjeseci otvoren jedinstveno utočište za postizanje ravnoteže duha i tijela Ananda Centar, poznatog psihoterapeuta i savjetnika univ. spec. act. soc. Dražena Radakovića.

Riječ je o ustanovi koja objedinjuje cjeloviti pristup za regeneraciju uma i tijela, opuštanje, otpuštanja stresa i pomoć u rješavanju drugih problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

Ananda Centar ujedno je i jedino mjesto u Hrvatskoj na kojem možete isprobati Flotation Tank, odnosno kapsulu sa sterilnom otopinom Epsomove soli u kojoj plutate u bestežinskom stanju. Boravak u kapsuli traje 60 minuta i ima blagotvorni učinak kako na naše fizičko zdravlje i otpuštanje napetosti i stresa.

Tijekom tretmana potpuno ste odvojeni od vanjskog svijeta, a osobito se preporučuje ljudima pod stresom, osobama koji mnogo rade i koji su izloženi intenzivnom naporima. U pogledu samih zdravstvenih blagodati, Floatation Tank je odlično rješenje za osobe koji imaju problema s kralježnicom, glavoboljom, a tretmanom se poboljšavaju fizičke sposobnosti, ublažava trauma i regulira tlak.

Plutanje u Tanku preporučljivo je i za osobe s problemima spavanja, za regeneraciju od iscrpljenosti izazvane vremenskom razlikom (jet lag), teškoća s respiratornim sustavom, ali i kod problema s donošenjem odluka.

U ponudi Centra je i Ozonska infrared sauna koja donosi duboki termalni učinak za ljepotu kože i mršavljenje, a ovaj tip tretmana idealan je za jačanje imuniteta, pospješuje liječenje od depresije i iscrpljenosti. Tajna njezine učinkovitosti leži u tome što terapija ozonom pozitivno utječe na čišćenje organizma od patogenih mikroorganizma te pridonosi boljoj opskrbi stanica i tkiva kisikom pa organizam živne i postane aktivniji.

Infrared zrake dopiru 3-5 cm ispod kože i lako se apsorbiraju u stanice što utječe na izgaranje masnih naslaga. Drugim riječima, organizam potroši oko 600 kalorija za 20-30 minuta boravka u sauni, ističe univ. spec. act. soc. Dražen Radaković.

Osim što njegov Centar nudi usluge opuštanja i ublažavanja zdravstvenih tegoba inovativnim metodama, Dražen Radaković svojim klijentima nudi terapije hipnozom i terapije psihosocijalnih savjetovanja.

Tijekom seanse, hipnozom se ostvaruje veza između svjesnog i podsvjesnog stanja uma, i tretmani hipnoze pomažu kod rješavanja različitih tegoba, poput prestanka pušenja, odvikavanja od pretjerane konzumacije alkohola, fobija, anksioznosti, glavobolja, napetosti i mnogih drugih. Također, u ponudi Centra Ananda su usluge savjetovanja koje klijentima pomažu u ostvarenju većeg uspjeha u privatnom i poslovnom životu te u savladavanju različitih životnih prepreka. U savjetovanje su uključene obiteljske sistemske i poslovne konstelacije.

Radaković je svoje bogato iskustvo stjecao pohađajući niz psihoterapijskih edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je tako na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pohađao je 1998.-2001.g. Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije, Za sada je jedini certificirani terapeut TNI instituta (The Newton Institute) u Hrvatskoj, najpoznatije ustanove za regresoterapiju u svijetu, a prošao je i obuku Theta iscjeljivanja.

Autor je knjiga Hipnoza za svakodnevnu primjenu objavljenu 2012. godine te Život između smrti i ponovnog rođenja, dvije godine kasnije. Objavio je i knjigu Gay koja je izašla 2015. godine, a njegovo posljednje djelo je Reinkarnacija, koja je izašla 2019. godine. Osim što se hipnozom bavi u svakodnevnom radu, Radaković vodi škole samohipnoze, hipnoze i regresoterapije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Foto: Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo